Klasické kuřecí kapsy se sýrem ochuťte bylinkou a vznikne něco úžasného

Kuřecí kapsy jsou známým a populárním jídlem. My vám ukážeme, jak je pomocí bylinek vylepšit na něco lepšího. V tu chvíli zjistíte, že osvědčená kombinace chutí může být ještě o něco lepší, než tomu bylo kdy dříve. Stačí k tomu jediné – pár ingrediencí navíc.

Co bude potřeba?

Začneme seznamem ingrediencí. Pokud kuřecí kapsy děláte pravidelně, tak jistě víte, jaké základní suroviny potřebujete. My jsme však recept lehce inovovali, a tak přidali i pár věcí navíc. Celkem bude třeba toto:

  • 250 g kuřecích prsou
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce smetany
  • 20 g másla
  • 1 hrst bylinek
  • Sůl a pepř

Nachystejte si kuřecí maso

Začínáme masem, a to tak, že kuřecí maso nakrájíte na plátky, jako byste dělali řízky. Z daného množství by měly vzniknout až 4 kapsy. Ty lehce naklepejte a ochuťte klasickou solí a pepřem. A to z obou stran.

Nyní ho naplňte

Když máte maso připraveno, tak se můžete pustit do plnění. Nejprve si nasekejte čerstvé zelené bylinky, které rozetřete po každém plátku kuřecího masa. Potom na daný plátek dejte také nastrouhaný tvrdý sýr.

Zabalte a opékejte

Kuřecí prsa opatrně zabalte. Aby držely tvar, je možné maso spojit pomocí párátek. Nyní svá kuřecí prsa vložte na pánev a na troše oleje je opékejte. Snažte se je péct ze všech stran, a to dostatečně dlouhou dobu, aby došlo k tomu, že maso bude skutečně udělané i v samotném středu vašich kapes.

Udělejte omáčku

Když jsou kuřecí kapsy se sýrem a bylinkami dostatečně upečené, dejte je stranou a přiklopte, aby nevychladly. Nyní se pusťte do přípravy omáčky. Nalijte do pánve vývar a prudce vařte, dokud se nezredukuje. Potom přidejte mouku a smetanu a vytvořte silnou krémovou omáčku. Na závěr za mírného plamene přihoďte máslo a nechte ho rozpustit.

Můžete servírovat

Na závěr dejte své kapsy na chvíli prohřát do pánve do omáčky, aby byly teplé. Potom je můžete dát na talíř, přelít omáčkou a servírovat. A s jakou přílohou? Samozřejmě s tou klasickou, jako jsou hranolky, krokety, nebo také opečené brambory.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]