Vynikající recept na pečené kuře s hlávkovým zelím vám v kuchyni ušetří mnoho času

Lahodný jednoduchý recept vhodný k nedělnímu obědu pro vaši rodinu i přátelé. Nadchne jemnou a šťavnatou chutí kuřete a hodnotnou dávkou vitamínů zelí.

Pečení čehokoliv v troubě je často snazší než smažení na pánvi a vyžaduje také méně pozornosti. Pokrmy připravované v troubě jsou dietnější, protože není nutné přidávat olej ani jiný druh tuku. A pokud pečete uzavřené poklicí nebo alobalem, odměnou je vám jídlo jemné a šťavnaté. Kuře je velmi oblíbeným a vhodným typem masa k pečení a zelí v tomto receptu přidává svou hodnotu nejen svou výbornou chutí, ale i obsahem velkého množství vitamínů.

Ingredience pro přípravu pečeného kuřete na hlávkovém zelí

  • 1 ks hlávkového zelí
  • 4 ks kuřecích stehen
  • Sůl dle chuti
  • Mletý černý pepř dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje

Kombinace kuřete se zelím je velmi oblíbená a velmi výhodnou volbou je příprava obojího zároveň. Hlávkové zelí má pro naše zdraví velký význam. Obsahuje řadu vitamínů a minerálů, především vitamínu C. Je všestranně použitelné ať už při přípravě polévek, příloh, hlavních jídel, salátů i do nádivek.

Účinky zelí na naše zdraví

  • Posiluje obranyschopnost organismu
  • Udržuje správnou hladinu cholesterolu v krvi
  • Je dietní
  • Funguje jako výborný antioxidant
  • Je bohatým zdrojem vlákniny

Postup

Hlávkové zelí nakrájejte na kousky silné několik málo centimetrů a rozložte na připravený plech nebo pekáč. Přidejte sůl, černý mletý pepř a důkladně promíchejte se zelím. Na hlávkové zelí rozložte očištěná kuřecí stehna.

Do menší misky prolisujte česnek, smíchejte s olejem, solí, pepřem a dle chuti můžete přidat vhodné koření. Výbornou volbou je například koriandr, sušená bazalka nebo paprika. Vše řádně promíchejte, aby se ingredience spojili v jednotnou směs a tu poté naneste na kuřecí stehna. Troubu si předehřejte na 180 °C  a pečte přibližně 45 minut dozlatova. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]