Vezmu 2 jablka a upeču nejlepší sušenky pod sluncem. Tohle v obchodě nekoupíte! Desetkrát lepší než štrůdl

Pokud máte doma dvě jablka a také máte trošku času, vyzkoušejte si připravit tyto skvělé a velmi jednoduché sušenky. Lepší než v obchodě.

Možná, že i vy patříte k lidem, kteří si myslí, že dobré sušenky se dají koupit jedině v obchodě. Ale to jste na omylu. Ty nejlepší sušenky totiž zvládne upéct každý doma a nezabere mu to ani tolik času. Dokonce vás to vyjde levněji, než sušenky kupovat. A potřebovat k tomu budete pouze dvě jablka a pár dalších ingrediencí. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

  • 330 g mouky
  • 120 g másla
  • 50 ml mléka
  • 0,5 lžičky skořice
  • vejce
  • 160 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 2 jablka
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva

Opravdu vynikající sušenky

Nejprve si oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky. Na pánvi rozehřejte 10 gramů másla. Když je tuk rozpuštěný, můžete do ní nasypat 60 g cukru a přidat jablka a skořici. Nepřestávejte míchat, dokud nevznikne voňavá a měkká jablečná směs. V samostatné misce smíchejte vejce, 100 gramů cukru a balíček vanilkového cukru. Do této hmoty začněte postupně přilévat mléko.

Tuto směs si vyšlehejte metličkou, dokud se cukr úplně nerozpustí. Dejte si rozpustit 100 g másla a spojte ho s cukrovou směsí. Část mouky smíchejte s práškem do pečiva a do vaječné směsi přidejte všechny suché ingredience. Vypracujte těsto. To poté vyválejte na plát o tloušťce asi 4 mm. Rozkrájejte těsto na čtverce a do každého z nich dejte lžičku jablečné náplně.

A máte hotovo

Každý čtvereček nyní přeložte napůl a pořádně utěsněte, aby vám náplň nevytekla. Troubu si dejte předehřát na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a na něj si položte připravené sušenky. Tyto zákusky pečte přibližně 15 minut. Po vyndání z trouby nechte sušenky vychladnout a nakonec je posypte moučkovým cukrem. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]