Vynikající sekaná zapečená v těstíčku ze zakysané smetany a plná nádivky. Takovou sekanou jste ještě nejedli

Pokud milujete mleté maso, měli byste vyzkoušet tento recept, který vás ohromí svou originalitou, a navíc vás zasytí. Tato sekaná je vhodná pro celou rodinu.

Sekaná bývá častým jídlem k obědu v mnoha domácnostech. Během několika let se lidé naučili jíst sekanou s bramborem, ale najdete také nabídku, kdy vám dají sekanou v housce. V každém případě se jedná o pokrm, který miluje mnoho lidí a dopřávají si jej vcelku často. Pokud jste i vy dostali chuť na sekanou, zkuste si tuto, která je plná nádivky, a nakonec se obaluje v těstě.

Ingredience, které budete potřebovat

Abyste si mohli udělat tuto skvělou sekanou, měli byste si připravit tyto suroviny:

  • 250 g pšeničná mouka
  • sůl podle chuti
  • 150 g zakysaná smetana
  • 2 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 /2 ČL mleté papriky
  • 120 g tvrdý sýr
  • 1 ks rajče
  • jarní cibulka podle chuti
  • 1 / 4 ČL prášek na pečení
  • 100 g máslo
  • 450 g mleté maso
  • 50 g strouhanka
  • 1 / 4 ČL mletý černý pepř
  • 1 / 2 ČL kmín
  • 100 g mozzarella
  • kopr podle chuti
  • 1 ks žloutek

Vypracujte si těsto, do kterého se balí sekaná

Jakmile si nachystáte všechny potřebné suroviny pro výrobu těsta, do něhož se nakonec sekaná obaluje, můžete se pustit do jeho přípravy. V misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte čtvrtku lžičky soli. Následně ke směsi přidejte máslo, které je již trochu měkké. Poté přidejte ještě 100 g zakysané smetany a vypracujte těsto. To je poté potřeba uložit do lednice alespoň na 1 hodinu.

Vytvořte sekanou a přidávejte suroviny

Zatímco těsto v lednici chladne, můžete si mezitím zpracovat mleté maso a vytvořit sekanou. Do větší mísy si dejte mleté maso, najemno nasekanou cibuli, vejce, strouhanku, sůl a pepř podle chuti, mletou papriku a také kmín. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se hezky spojily.

Nyní máte připravené mleté maso i těsto, do něhož se nakonec sekaná balí. Dejte si tedy na pracovní plochu potravinářskou fólii nebo pečící papír a položte na to mleté maso. To rozprostřete tak, aby z něj vznikla jakási placka. Až budete mít maso rozprostřené, můžete na něj začít vrstvit suroviny.

Rozprostřené maso potřete zbytkem zakysané smetany a hned poté na něj nasypte 2 druhy nastrouhaného sýru. Přidejte také nakrájená rajčata, kopr a jarní cibulku. Následně můžete mleté maso i s těmito surovinami srolovat dohromady a tím máte sekanou hotovou. Zabalte ji ještě do potravinářské fólie a umístěte na 20 minut do mrazáku.

Najděte si vhodný plech, na němž budete sekanou péct a vyložte jej pečícím papírem. Na papír poté dejte těsto z lednice a vyválejte ho tak, aby vznikla placka. Na těsto nakonec položte sekanou z mrazáku a zabalte ji do těsta. Vše nakonec potřete rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*