Křehká a šťavnatá prsa v těstíčku: Smažte do zlatova, tak je připravovali naši králové, 100krát lepší než KFC

Smažené kuřecí maso

Nemáte-li již žádné další nápady, jak si připravit kuřecí prsa, tak je tento recept přímo pro vás. Kuřecí prsa v těstíčku jsou výborná a šťavnatá.

Kuřecí masou je poměrně jemné, a ne vždy jde z něj všechno udělat. Například grilováním by se vám mohlo přihodit, že maso bude vysušené a nebude již tak dobré. A pokud ho pomelete, tak bude z masa hmota, ne mleté maso. A klasické řízky každého již jistě omrzely, proto se vám bude hodit tento recept. Je jednoduchý a chutný a není potřeba přílišného množství surovin. Kuřecí prsa smažená v těstíčku budou slavit velký úspěch, například u oběda či večeře.

Suroviny na přípravu

  • 2 kusy kuřecích prsou
  • 2 kusy cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 polévkových lžic zakysané smetany
  • 1 čajová lžička soli
  • 5 polévkových lžic mouky
  • 1 vejce

Dle chuti můžete přidat i další druhy koření. Skvěle vždy chutná sušený česnek, mletá paprika nebo křen. Závisí to spíše na osobních preferencích. Samozřejmě, že kuřecí maso by mělo být nakrájené na plátky, ale pokud máte rádi spíše kousky, nemusíte se toho nijak zvlášť bát. Na chuti to nic nemění.

Postup přípravy

Kuřecí prsa si nakrájejte, nejlépe na plátky, o tloušťce maximálně 1,5 centimetrů. Preferujete-li ovšem spíše kostky nebo jinak nakrájené maso, klidně to tak udělejte. Maso zakryjte potravinářskou fólií a na prkýnku jej z obou stran naklepejte. Následně je posypte solí a kořením, jaké jste si sami vybrali. Vše vetřete do masa rukou.

Kuřecí s kořením

Nahrubo nasekejte cibuli. Dejte ji do mixéru a k ní přidejte ještě zakysanou smetanu a oloupaný česnek. Vše řádně rozmixujte. Ve směsi nesmí být žádné hrudky, musí vzniknout hladké těsto. Do rozmixované směsi rozklepněte vejce a přidejte mouku a opět vše rozmixujte.

Obalování masa v těstíčku

Maso ve vzniklém těstíčku obalte ze všech stran a přikryjte ho potravinářskou fólií. Maso obalené v těstíčku dejte do lednice, na alespoň půl hodiny. Maso se musí řádně marinovat a nasáknout veškeré koření.

Smažení masa

Pak už jen stačí na rostlinném oleji vše dozlatova smažit z obou stran. To může zabrat klidně i pět či osm minut, nijak na to nespěchejte. Po dosmažení položte maso na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk. Pak už stačí jen podávat s přílohou vlastní volby.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*