Tyčinky s kokosem ponořené v čokoládě. Chutí připomínají klasické Sójové suky. Krok za krokem recept s obrázky

Pokud neodoláte chuti kokosu a čokolády, recept na tyto domácí bounty tyčinky si prostě zamilujete. Je snadný a nezabere ani moc času.

Kombinace sladkého kokosu a čokolády prostě nikdy neomrzí a tyto domácí bounty tyčinky jsou toho skvělým důkazem. Nejenže totiž skvěle chutnají a jejich přípravu zvládnete za chviličku, ale také nevyžadují žádné přílišné schopnosti v kuchyni. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav – rozhodně nebudete litovat!

Domácí bounty tyčinky

Pokud již delší dobu hledáte nějaký nový dezert, kterým byste potěšili svou rodinu, bounty tyčinky pravděpodobně velmi rychle zaujmou vaší pozornost. Jde totiž o velmi jednoduchý recept, který zvládne každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledkem však bude neodolatelný čokoládo-kokosový dezert, který se vám bude rozplývat na jazyku. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 170 gramů kokosových vloček
  • 100 gramů změklého másla
  • 70 gramů cukru
  • 70 gamů mléka
  • 1 špetka soli

Ingredience potřebné na polevu:

  • 150 gramů čokolády na vaření
  • 30 gramů oleje

Postup pro přípravu:

  • Nejprve dejte mléko do hrnce, přidejte špetku soli, cukr, nakrájené máslo a směs nechte vařit na střední teplotu. Poté míchejte do doby, než se ingredience rozpustí a získají hladkou konzistenci.
  • Jakmile bude směs připravený, sundejte ji ze sporáku a nechte dostatečně vychladit. Poté přidejte kokosové vločky a opět dobře promíchejte.

  • Směs nyní přeneste do formy o rozměrech 20 x 20 centimetrů vyložené pečicím papírem. Směs uhlaďte, ujistěte se, že není příliš horká (ideálně by měla mít pokojovou teplotu) a poté dejte na 1-2 hodiny do mrazáku.
  • Jakmile uvedený čas uběhne, směs vyndejte, nakrájejte ji na několik tyčinek a následně je vraťte zpět do mrazáku, abyste mohli připravit polevu.

  • Na přípravě polevy již není nic složitého. Jednoduše rozpusťte čokoládové lupínky nad párou z hrnce a jakmile se začnou rozpouštět, odstavte je z ohně a vmíchejte olej. Míchejte dohladka, aby se z ingrediencí stala jednolitá směs.
  • Vyndejte z mrazáku připravené tyčinky, a jednu po druhé obalte v čokoládové polevě. Poté je pokládejte na pečící papír, abyste zbytečně nezašpinili svůj nábytek.

  • Jakmile poleva na tyčinkách dostatečně ztuhne, uložte je do ledničky nebo rovnou podávejte.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*