Moučník s medovým krémem dělám letos místo vánočky. Do těsta přidám 2 lžíce rumu pro zpestření + 6 lžiček instantní kávy. Výsledek? Božský!

Ačkoliv se všechny hospodyňky v posledních dnech a týdnech soustředí spíše na vánoční cukroví, kdo by odolal báječnému moučníku k odpolední kávě?

Jednoduché moučníky jsou v posledních letech čím dál oblíbenější. Času není nikdy nazbyt a spousta z nás nechce trávit dlouhé hodiny stáním v kuchyni, obzvláště v této předvánoční době, kdy máme všichni plné ruce práce se sváteční přípravou a shánění dárků. Připravila jsem si pro vás snadný a rychlý recept, který vám svou chutí naprosto učaruje a budete se k němu rádi vracet.

Potřebné suroviny k přípravě sladké tečky

Na těsto budete potřebovat:
  • mouka  –  2 sklenice
  • cukr  –  1 sklenice
  • voda  –  1 sklenice
  • kakao  –  3 lžíce
  • med  –  3 lžíce
  • rum  –  2 lžíce
  • kokos  –  1 lžíce
  • prášek do pečiva  –  12 / sáčku
  • citronová kůra  –  1 z citronu
Fotografie: Pixabay

Na krém budete potřebovat:

  • máslo  –  1 kostka
  • med  –  12 / sklenice
  • rum  –  1 lžíce
  • instantní káva  –  6 lžiček
  • voda  –  2 lžičky
  • karamelová poleva  –  dle potřeby

Postup přípravy receptu

Začněte přípravou těsta, které si vytvoříte ze všech suchých ingrediencí. Smíchejte cukr, kypřicí prášek a mouku. Do směsi poté přilévejte vodu a mixérem vytvoříte hladké tekuté těsto. Jakmile bude mít správnou konzistenci, přidáte zbylé ingredience – kakao, kokos, med, prášek do pečiva a citronovou kůru. Mixujte těsto dohladka.

Připravte si hlubší plech, který si vyložte pečicím papírem. Těsto na něj nalejte a dbejte na to, aby se vám rozlilo i do okrajů. Můžete si pomoci tak, že z plechem zatřesete do stran. Poté jej vložte do trouby, kterou si necháte předehřát na 190 stupňů Celsia. Pečte po dobu asi 25 minut, v závislosti na vaší troubě. Po upečení nechte korpus vychladnout a vrhněte se na krém.

Máslo na krém vytáhněte z lednice trošku dříve, aby vám povolilo. Poté jej smíchejte s medem. Přidejte také šest lžiček instantní kávy rozpuštěné ve dvou lžičkách vody a zakápněte jednou lžicí rumu, který dodá krému výbornou chuť i vůni. Krém pomalu začněte šlehat mixérem, dokud se vám nepodaří vytvořit nadýchaný máslový krém.

Nyní máte téměř hotovo

Hotový krém necháte vychladit. Jakmile bude těsto i krém studený, namažte jej na těsto. Snažte se krém nanést rovnoměrně na celý korpus tak, aby byl všude stejně vysoký. Vrstva krému by měla být poměrně silná. Na závěr použijte karamelovou polevu, kterou si můžete koupit hotovou. Poté dejte moučník ještě na chvíli do lednice a můžete podávat. Přeji dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]