Nadýchaný sněhový koláč zaručeně nadchne každého hosta. Dělám ho při každé sešlosti, když nestíhám

šlehaný dezert

Vláčný šlehaný dezert s příchutí Srbska. Zkuste moučník s nadýchanou a jemnou náplní. Pokud vás už nebaví točit neustále stejné recepty dokola, tento koláč bude příjemnou změnou.

Nic nadýchanějšího a jemnějšího jste v životě nejedli. Srbský dort Šampita je vláčný šlehaný dezert, který potěší spoustu mlsných jazýčků. Pokud už nevíte, co péct, když mají dorazit hosté, a bábovka nebo perník už vás nudí, zkuste recept na tuto srbskou pochoutku. Věřte, že se po ní jen zapráší.

Srbský dort Šampita

Jemný a nadýchaný dezert, po kterém vám návštěva utrhá ruce. Chcete-li zkusit v umění pečení něco nového a světového, srbský dort Šampita je to pravé. Sami budete překvapeni, jak je jednoduchý, přitom tak dobrý.

Suroviny na těsto:

  • 7 vaječných žloutků (bílky si nechte na krém)
  • 100 g cukru moučka
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 70 ml mléka
  • 100 g mouky
  • 1 ČL kypřicího prášku do pečiva

Suroviny na krém:

  • 7 vaječných bílků
  • špetka soli
  • 480 g cukru moučka
  • 24 g vanilkového cukru
  • 100 ml vody
  • 1 PL citronové šťávy
  • cukr moučka na posypání
Kokosový dort

Tento odlehčený a nadýchaný kokosový dort znám od kamarádky z luxusní cukrárny. Obsahuje minimum kalorií

Příprava dezertu:

Žloutky oddělte od bílků a v mixéru je vyšlehejte s moučkovým cukrem, dokud nezískáte jemný krém. Poté přilijte olej, mléko a prosátou mouku společně s práškem do pečiva. Než se vám všechny suroviny spojí, vyložte si plech pečicím papírem. Hotové těsto rovnoměrně vylijte na plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 10 minut, dokud korpus nezíská zlatavý vršek. Jakmile je těsto hotové, nechte ho zcela vychladnout a poté rozkrojte na 2 stejné díly.

sníh z bílků

Nyní přišel čas na krém. Do hrnce vsypte moučkový cukr, vanilkový cukr a nalijte vodu. Za občasného míchání přiveďte k varu. Vznikne vám sladký sirup, do něhož pak přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Vařte ještě asi 12 minut na mírném plamenu. Vedle v hlubší míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Při stálém šlehání vmíchejte vzniklý sirup po malých částech.

Teď je potřeba dezert sestavit. Jednu část korpusu položte na talíř a rovnoměrně rozetřete sněhový krém. Na vrch položte druhou část korpusu. Můžete si ji předem nakrájet na 6 stejných čtverečků. Dezert zasypte moučkovým cukrem a vložte alespoň na 3 hodiny do lednice. Pak můžete servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*