Tomuto rumunskému koláči se ostatní recepty nevyrovnají. Tak lahodnou chuť jste v puse ještě neměli

Barevný dort

Chec la tava je rumunský termín pro koláč pečený na pánvi. Tento tradiční dezert je podobný anglickému či americkému pánvičkovému koláči.

Jedná se o jednoduchý a oblíbený recept, který se rychle připraví a má vynikající chuť. Chec la tava může být připravován s různými přísadami a dochucovadly podle osobní preference, jako jsou ořechy, ovoce, kakao nebo vanilka. Je to oblíbený dezert, který se často podává při různých rodinných oslavách nebo večírcích.

Ingredience potřebné pro přípravu dezertu Chec la tava:

  • 8 vajec
  • 5-6 lžic cukru
  • 8 lžic oleje
  • 8 lžic mléka
  • 12 lžic mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 citronová esence
  • 1 esence rumu
  • 100 gramů jader vlašských ořechů

Nadýchaný dezert nám vznikne za pomoci pěny z bílků

Nejprve oddělíme žloutky od bílků a bílky ušleháme do pěny pomocí mixéru. Postupně přidáme cukr, žloutky, mléko a olej a dobře promícháme, dokud nedosáhneme homogenní směsi. Přidáme prosátou mouku a prášek do pečiva a důkladně promícháme, dokud nedosáhneme homogenizace těsta.

Cukrové perníčky

Z těchto základních ingrediencí dělám lahodný domácí perník, který mi šetří čas i peníze

Těsto rozdělíme na dvě poloviny

Do poloviny těsta přidáme kakaový prášek a do druhé poloviny přidáme citronovou esenci. Opět důkladně promícháme, aby byly ingredience rovnoměrné. Těsto přelijeme do dortové formy, kterou jsme předem vyložili pečicím papírem. Při nalévání střídáme vrstvy mezi bílým a kakaovým těstem, abychom vytvořili pestrou a atraktivní strukturu. Přidáme na povrch jádra vlašských ořechů, které dodají dortu skvělou chuť.

Barevný dort

K upečení můžeme zvolit troubu nebo pánvičku

Nakonec pečeme dort v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu přibližně 20 minut. Po upečení necháme dort lehce vychladnout v dortové formě, než ho přeneseme na chladící mřížku, abychom ho nechali úplně vychladnout před krájením a servírováním. Hodí se nejen k nedělní kávě nebo odpolednímu čaji, ale i jako svačina.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*