Mleté maso zapečené v bramborové kaši v neobvyklém podání. Takové jídlo potěší každého. Receptu tureckého kuchaře

Pokud člověk vidí dobré jídlo, hned má na něj větší chuť. Tento recept vás bude bavit, protože výsledek vypadá jako bramborová koule plněná mletým masem.

Až budete příště přemýšlet nad tím, jaké jídlo byste si mohli dopřát k obědu nebo večeři, můžete si dát mleté maso, které lze zpracovat mnoha způsoby. V tomto receptu si zabalíte mleté maso do bramborové kaše / šťouchaných brambor a vznikne vám jakýsi obal, který vypadá jako koule. Hotové jídlo vypadá velmi lákavě a přitom zábavně.

Ingredience, které budete potřebovat

V momentě, kdy se budete chtít pustit do přípravy tohoto receptu, měli byste si nachystat tyto suroviny:

  • 800 g brambor
  • 500 g mleté maso
  • 1 ks cibule
  • 3 PL mléko
  • 20 g máslo
  • majonéza
  • voda
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • zelenina

Postup přípravy není složitý

I když by se mohlo zdát, že vytvořit bramborové koule, do nichž budete dávat mleté maso, by mohlo být opravdu složité, tak není. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu. Nejprve si uvařte brambory klasickým způsobem v hrnci a nezapomeňte si je osolit. Jakmile budou uvařené, můžete je slít a brambory přendat do volné misky.

Udělejte z brambor bramborovou kaši

Pokud zrovna nemáte doma po ruce mixér, můžete brambory rozmixovat ponorným mixérem a vytvořit z nich pyré nebo je rozmačkejte vidličkou či jiným kuchyňským nástrojem na šťouchané brambory. Do rozmačkaných brambor přidejte i máslo a promíchejte. Poté přidejte ještě mléko se zeleninou a znovu bramborovou směs promíchejte. Nakonec přidejte sůl, pokud by se vám zdála kaše málo slaná.

Připravte si masovou náplň

Nyní si dejte do další misky mleté maso a k němu přidejte najemno nakrájenou cibuli, sůl, cukr a další koření podle vašich chutí. Všechny ingredience promíchejte a poté si směs rozdělte na 4 stejně velké díly. Z každého jednotlivého kousku masové směsi vytvarujte kuličku. Poté se přesuňte k bramborům.

Vytvarujte bramborové koule

Rozmačkané brambory rozdělte také na 4 stejné díly a z každého dílu vytvarujte kuličku. Tu poté rozplácněte tak, aby vznikly 4 přibližně stejně velké placky. Na tyto placky následně položte masové kuličky a poté se můžete pustit do tvarování bramborové koule. Mělo by stačit, když vezmete přesahující okraje rozmačkaných bramborových placek a uzavřete s nimi masovou kuličku.

Připravte se na pečení

Jakmile budete mít vytvořené bramborové koule a uvnitř bude i maso, můžete se připravit na pečení. Pečící nádobu vymažte máslem a poté dovnitř naskládejte bramborové koule. Troubu si předehřejte na 180 °C a dejte do ní jídlo péct na 35 minut. Po uplynutí této doby máte jídlo hotové a pokud byste chtěli, můžete na koule po vyndání z trouby nalít ještě majonézu a jídlo dát do trouby ještě na 5 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*