Na tento dezert nebudete potřebovat nic jiného, než 3 banány a 2 vejce

Pokud chcete rodinu překvapit nějakým dezertem, ale moc nemusíte zdlouhavé pečení, je tento recept to pravé pro vás.

Asi každý miloval tu lahodnou bábovku, kterou připravovala jeho babička. Mají ji rádi jak dospělí, tak hlavně děti a nejlepší je, že na tom není nic složitého. A tento recept je právě na podobnou bábovku, která je ale ozvláštněná tím, že se do ní přidávají banány a karamel. Zaručujeme vám, že když se pro ni rozhodnete, nešlápnete vedle. A nikomu nebude stačit pouze jeden kousek.

Co budete potřebovat

Bábovky jsou obecně velice jednoduché na přípravu a lze je ozvláštnit různými zajímavými přísadami. Díky tomu, že do těsta přidáte banán, bude celý dezert neuvěřitelně jemný a také bude vonět po tomto oblíbeném ovoci. Budete potřebovat:

  • 3 banány
  • 2 vejce
  • 1 polévkovou lžíci másla
  • 150 g cukru
  • 250 g mouky
  • citronovou šťávu
  • 2 polévkové lžíce karamelu
  • prášek do pečiva
  • 100 ml rostlinného oleje
  • citronová kůra
Fotografie: Pixabay

Příprava je velice jednoduchá

Banány si oloupejte, nakrájejte na kousky a vložte je do mixéru. K banánům přidejte ještě cukr, citronovou kůru a šťávu a na chvíli zapněte mixér, jen kvůli promíchání. Vzniklou hmotu přelijte do misky, přidejte k ní vejce a rostlinný olej a vymíchejte z ní hladké těsto. Nyní si prosejte mouku s práškem do pečiva a postupně do těsta přidávejte.

Fotografie: Pixabay

A máte skoro hotovo

Jakmile budete mít těsto perfektně vymícháno, dejte si předehřát troubu. Formu na bábovku vymažte máslem a přelijte do ní těsto. Dejte ji do trouby a pečte při 180 stupních přibližně 40 minut. To, jestli je bábovka hotová, poznáte tak, že do těsta píchnete dřevěnou špejlí a když se těsto nebude lepit, můžete bábovku vyndat z trouby.

Po vyndání z trouby počkejte, než bábovka úplně vychladne a poté ji polijte rozpuštěným karamelem. Tahle bábovka vám bude zaručeně chutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]