Noční těsto na novodobý „velikonoční beránek“. Nejúspěšnější a nejrychlejší recept, jaký jste kdy vyzkoušeli

domácí muffiny

Jestliže už přemýšlíte nad tím, jaká jídla a dezerty si připravíte na Velikonoce, zařaďte mezi vaše plány i tyto muffiny. Uvidíte, že si na nich skvěle pochutnáte.

K Velikonocům bezesporu patří mnoho tradic a také tradičních pokrmů. Nejčastěji lidé počítají s tím, že budou barvit vajíčka, dělat velikonoční výzdobu nebo upečou velikonočního beránka. Jelikož se ale tradice mění a častokrát lidé vymyslí něco nového, můžete si i vy vyzkoušet na Velikonoce udělat muffiny, na kterých si může pochutnat celá rodina, návštěva nebo koledníci.

Suroviny, které budete potřebovat

Abyste si mohli připravit tyto muffiny, nachystejte si tyto suroviny:

  • 1,5 kg pšeničné mouky
  • 500 ml mléko
  • 450 g cukr
  • 150 g rozinka
  • 1 g vanilin
  • 20 g droždí
  • 300 g máslo
  • 6 ks vejce
  • 1 čajová lžička soli

Příprava velikonočních muffinů

Abyste si mohli připravit velikonoční muffiny, budete potřebovat všechny suroviny. Při jejich přípravě si je tedy důkladně zkontrolujte, aby se vám již poté nestalo, že vám nějaká ingredience chybí. Dobrým zipem je také to, když si vejce, máslo a mléko vyndáte z lednice o trochu dříve, aby tyto suroviny získaly pokojovou teplotu.

Začněte míchat suroviny

Dále sáhněte po hlubší misce, do které stačí rozklepnout všech 6 vajec. Poté si najděte ruční mixér / šlehač a vajíčka vyšlehejte. Vejce šlehejte asi 2 nebo 3 minuty celkem. Následně do misky přisypte 450 g cukru a opět vše šlehejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

šlehání surovin

Rozpusťte máslo a zpracujte další suroviny

Jelikož máte připravené i máslo, můžete jej nyní dát do misky a rozpustit jej v mikrovlnné troubě. Poté jej vlijte do směsi, kterou si připravujete na muffiny. Vezměte si metličku a vše promíchejte. Misku odstavte stranou a vezměte si jinou, do které je potřeba nalít teplé mléko. Do mléka přidejte instantní droždí a opět zamíchejte.

Spojte obsahy obou misek dohromady

Nyní je čas na to, abyste smíchali směs s droždím a mlékem s obsahem z druhé misky. Až budete mít smícháno, můžete výslednou směs míchat do té doby, dokud nebude zcela hladká. Protože potřebujete, aby těsto na muffiny trochu nakynulo, přikryjte misku čistou kuchyňskou utěrkou a dejte misku na teplé místo, kde bude moci během dalších 6 až 8 hodin těsto ještě trochu nakynout.

mléko s droždím

Vmíchejte rozinky a další přísady

Jakmile uběhne počet hodin, které jsou potřebné pro správné nakynutí těsta, namočte si rozinky asi na 10 minut do horké vody, a poté je propláchněte vodou. Nakonec je osušte papírovou utěrkou a nechte stranou. Aby byla výsledná chuť muffinů dokonalá, můžete do těsta přidat vanilinový sáček nebo citronovou kůru.

těsto s rozinkami

Do těsta přidávejte poté i mouku, ale opatrně a pouze po částech. Až budete mít v těstě všechnu mouku a těsto prohnětete, můžete vmíchat i rozinky, které jste si předtím dali stranou. Pokud máte dojem, že je těsto už vcelku těžké a nejde příliš dobře míchat v misce, můžete jej přesunout na pracovní plochu, která je posypaná moukou.

výroba muffinů

Důkladně zpracujte těsto na muffiny

Protože už máte těsto na ploše, kde se s ním bude lépe pracovat, dejte si na ruce olej a pomazat můžete olejem i povrch stolu, kde ještě není mouka. Díky tomu vám půjdou lépe oddělovat kousky těsta, které je potřeba dát do košíčků na muffiny. Každý muffin naplňte těstem asi do 1 / 3 a poté je nechte ještě nakynout.

hotové muffiny

Dejte muffiny péct

Muffiny by se po naplnění měly nechat kynou ještě asi 1 další hodinu. Až uvidíte, že muffiny téměř vykynuly k okraji košíčků, můžete si předehřát troubu na 180 °C. Poté dejte muffiny péct na 30 až 45 minut. Během pečení si připravte polevu na muffiny. Tu připravíte tak, že si rozpustíte čokoládu nebo lze použít i obyčejná šlehačka, jestliže se vám nechce dělat s polevou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*