Nejlepší jablečný koláč: Neskutečně spojení křehkého těsta a šťavnatých jablek! Tajemství tkví v této ingredienci navíc

Obohaťte svou zásobu nejrychlejších dezertů o další přírůstek. Zjednodušená verze oblíbeného jablkového koláče Charlotte je stejně rychlá jako klasická bábovka a přitom mnohem zajímavější.

Když přijde na rychlé dezerty, přichází na řadu bábovka. Ta je sice dobrá, ale už trochu okoukaná. Pokud byste chtěli oživit své moučníkové dovednosti, zkuste tento báječný recept na zjednodušený jablkový koláč Charlotte, který nadchne každého: vás tím, že je rychlý, snadný a levný a vaše strávníky svou neskonale lahodnou chutí.

Na zjednodušenou Charlotte budete potřebovat

  • Hladká mouka – 3 hrnky
  • cukr – 1 hrnek
  • máslo – 150 g
  • kefír – 200 g
  • vajíčko – 1 ks
  • jablko – 3 ks
  • jedlá soda – 1 lžička
  • sůl – 1 špetka
  • ocet – 1 až 2 polévkové lžíce

Uhněťte těsto a ozdobte ho jablky

Předtím, než začnete vyrábět těsto, vyndejte všechny chlazené suroviny z lednice a nechte je zteplat na pokojovou teplotu. Pak se s nimi bude snáze pracovat a lépe se propojí do těsta. Jakmile jste připraveni, smíchejte v míse cukr a špetku soli a přidejte k nim máslo, jedno vajíčko a hrnek kefíru.

Vedle ve skleničce promíchejte jedlou sodu s octem a když přestane směs pěnit, přidejte ji do směsi na těsto. Všechny ingredience důkladně promíchejte a zasypejte je přes jemné sítko hladkou moukou. Vytvořte hutné a soudržné těsto.

Pak už jen upečte a podávejte

Hotové těsto vložte do plechu na pečení vystlaného pečicím papírem a s pomocí prstů ho rozprostřete po celé ploše do rovnoměrné vrstvy. Povrch pak ještě vyrovnejte a uhlaďte do roviny. Omyjte a osušte jablka, která i se slupkou nakrájejte na tenké půlměsíčité plátky. Ty pak rozložte rovnoměrně po celém povrchu těsta a posypejte cukrem.

Koláč vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte ho po dobu okolo 20 až 25 minut, v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Hotový koláč nechte mírně zchladnout, přímo v plechu ho nakrájejte a podávejte klidně ještě teplý třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny a zakysanou smetanou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]