Vyhlášená německá pomazánka ze 3 ingrediencí. Chutná jako z lahůdek, hodí se jen tak na chleba, rohlíky nebo i chlebíčky! Jinou už roky nedělám

Domácí pomazánky jsou velmi oblíbené zejména proto, že jsou chutnější a také levnější než ty, které koupíme hotové v obchodě.

Pomazánky, které si lidé připravují sami doma jsou oblíbenou formou svačiny do školy nebo do zaměstnání. Často se však využívají také při různých slavnostních příležitostech. Oblíbené jsou hlavně takové, na které není potřeba mnoho surovin, a navíc jsou levné. Tato pomazánka je původem z Německa a má velmi jemnou a lahodnou chuť, kterou si každý ihned zamiluje.

Obsahuje vlašské ořechy

Na tuto pomazánku budete potřebovat 50 gramů vlašských ořechů, dále jedno jablko, jednu středně velkou cibuli, jednu bagetu. Připravte si také máslo, trochu hořčice a sůl a pepř na dochucení. První je třeba nakrájet bagetu na tenké plátky. Poté rozpusťte trochu másla a bagetky na pánvi opečte do zlatova. Důležité je opéct je z obou stran rovnoměrně. Následně je vyndejte na ubrousek.

Následně si očistěte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Orestujte ji na pánvi na másle. Měla by být sklovitá a zároveň musí také trochu změknout, abyste ji v pomazánce nekonzumovali úplně syrovou. Jablko oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte ho do pánve s cibulí a dalším máslem. Restujte poté, dokud obě suroviny nezměknout. Následně dejte do vysoké nádoby.

Je čas mixovat

Připravená jádra vlašských ořechů nasekejte na kousky a osmažte je na čisté rozpálené pánvi. Opékat v tomto případě stačí asi dvě minuty. Následně také ořechy vložte do vysoké nádoby, kde již máte jablka a cibuli.

Ingredience potom dohromady rozmixujte tyčovým mixérem. Cílem je vytvořit hladkou pastu. Směs na závěr dochuťte solí, mletým pepřem a také hořčicí a znovu mixujte.

Výslednou směs následně namažte na opečené bagety a můžete pomáhat. Ačkoli tato pomazánka působí na první pohled jako masová, není v ní kromě másla žádný živočišný produkt. A máslo lze pochopitelně nahradit rostlinnou alternativou. Pomazánka je pak vhodná také pro vegetariány a vegany, kteří často hledají nové a inovativní recepty na svačiny a pohoštění.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]