Brambory s mletým masem a rýží smažené na pánvi: Velmi levný recept, pochutná si celá rodina

Připravte si lahodné brambory s mletým masem a rýží, které naprosto předčí vaše očekávání. Kouzlo receptu spočívá v tom, že se pokrm musí usmažit na pánvi.

Pokud máte chuť uvařit si dobrý pokrm, ale došli vám již nápady na něco originálního, máme pro vás velmi dobrou zprávu. Tento recept na brambory s mletým masem a rýží, které se smaží na pánvi, totiž naprosto předčí vaše chutě. Jedná se navíc o velmi jednoduchý postup, který zvládne hravě každý začínající kuchař nebo kuchařka – výsledek však se vší pravděpodobností předčí vaše očekávání. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Brambory s mletým masem a rýží

Tento jedinečný pokrm vás překvapí hned z několika důvodů, a to zejména co se týče rychlosti přípravy a jeho lahodné chuti. Pokud tedy nestíháte nebo nemáte chuť trávit dlouhé hodiny za sporákem v kuchyni, mohou být brambory s mletým masem a rýží, smažené na pánvi, skvělou možností právě pro vás. Jejich příprava je velmi nenáročná, tudíž si s ní hravě poradí každý začáteční. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů mletého vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 150 gramů rýže
  • 50 mililitrů slunečnicového oleje
  • 6 ks vejce
  • 50 mililitrů vody
  • 700 gramů brambor
  • 2 ks rajčata
  • Sůl, podle chuti
  • Mletý černý pepř, podle chuti
  • Půlka papriky
  • 1 polévková lžíce bazalky
  • 1 polévková lžíce koření na maso

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si oloupejte všechny brambory a nakrájejte je na malé tenké kousky. Poté oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky – totéž proveďte s paprikou a rajčaty a následně všechnu zeleninu rozmixujte.
  • K zeleninové směsi přidejte propláchnutou rýži a mleté maso – nejlépe uděláte, když si doma připravíte vlastní mleté maso, protože je mnohem chutnější než to kupované v obchodě. Přidejte slunečnicový olej, bazalku, koření na maso, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a poté přidejte vodu.
  • Nyní si připravte hloubkovou pánev a vymažte jí slunečnicovým olejem. Poté do pánve vložte zeleninovou směs, mleté maso a rýži a udělejte do směsi přísad malé otvory. Do těch následně vyklepněte vajíčka a na vrch je posypte trochou soli.
  • Postavte pánev na oheň a směs zeleniny, mletého masa a rýže a vařte pokrm asi 35-40 minut. Jakmile budete mít hotovo, vypněte oheň a posypte ho čerstvými bylinkami.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Vaši hosté budou jistě velmi překvapeni, až jim přinesete na stůl tuto pochoutku. Nejenže je její příprava jednoduchá, ale také nevyžaduje velké množství ingrediencí a času, tudíž si s ní proto jistě každý hravě poradí. Pokud máte například chuť přidat během přípravy jiné koření, rozhodně to neváhejte zkusit. Je jenom na vás, jaká bude výsledná podoba této lahodné dobroty.