Vynikající snídaňové muffiny. Recept je rychlý a nenáročný

Připravte si snídaňové muffiny podle tohoto originálního receptu. Příprava je velmi jednoduchá a nezabere vám ani velké množství času.  

Pokud patříte mezi jedince, kteří si rádi pochutnají na vynikající snídani, ale nebaví je vstávat brzy ráno, aby si jí mohli připravit, máme pro vás skvělou zprávu. Tento recept na lahodné muffiny si díky své jednoduchosti prostě zamilujete. Nejlepší na tom je, že si tyto pochoutky můžete připravit den předem a ráno budou ještě svěží. Na nic již nečekejte a pusťte se do příprav.

Vynikající snídaňové muffiny

Ačkoliv má snad každý rád muffiny, mnoho lidí netuší, jak si tuto pochoutku připravit. Není na tom však nic těžkého a právě tento recept je toho důkazem. Pokud budete dodržovat jednotlivé kroky, výsledkem budou jemné, navlhlé a především vynikající muffinky, které uspokojí i toho nejnáročnějšího jedlíka. K jejich přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 370 gramů mouky
  • 250 gramů cukru
  • 200 gramů rozinek
  • 80 gramů másla
  • 140 mililitrů mléka
  • 70 mililitrů rostlinného oleje
  • 3 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • Špetka soli
Fotografie: Freepik

Je velmi důležité dodat, že budete potřebovat formičky. Pokud je ovšem nemáte, můžete jednoduše vzít velký plech a vyskládat jej po celé ploše kartonovými obaly od vajec. Následně vezměte pečící papír, pořádně ho namočte ve vodě, vyždímejte a poté jej vmáčkněte do kartonových obalů. Vytvoříte tak skvělé „formičky“ na vaše muffiny.

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte mísu, do které vložte sůl, cukr, prášek do pečiva, rostlinný olej a rozpuštěné máslo. Ingredience pořádně zamíchejte, abyste vytvořili homogenní směs.
  • Následně přidejte mléko (nejlépe pokojové teploty), vejce a drátěnou metlou směs pořádně vyšlehejte.
  • Do vyšlehané směsi přisypte prosátou mouku a následně z ní vypracujte husté homogenní těsto.
  • Nyní vmíchejte rozinky. Pokud nejste zrovna jejich milovníkem, můžete přidat i jiné sušené ovoce, záleží pouze na vaší chuti.

  • Připravte si formičky, nebo plech s připravenými kartony od vajec a namočeným pečícím papírem a lžičkou do každé buňky přidejte kousek těsta. Než muffiny vložíte do trouby, několikrát s plechem potřepejte, aby se těsto srovnalo.
  • Muffiny pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 25 minut a poté je nechte dostatečně vychladnout.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud jste postupovali podle jednotlivých kroků, výsledkem tohoto receptu by měli být nádherné a měkoučké muffiny, které se vám budou rozpadat na jazyku. Pokud máte šanci, nezapomeňte je potřít čokoládovou polevou a citronovou kůrou nebo alespoň posypat moučkovým cukrem. Záleží pouze na vás.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]