Dort Fiona: Vyzkoušejte jednoduchý recept na nejlepší nepečený dezert

Jednoduchý dort Fiona chutná jako malinové nebe. Vyzkoušejte tento recept na nejlepší nepečený dezert, který kdy spatřil světlo světa.

Přemýšleli jste někdy o dortu, který chutná stejně tak dobře, jak vypadá? Pokud ano, tak jste zde správně. Tento dezert bude kralovat nedělním posezením u kávy a veškerým nadcházejícím dětským oslavám. Dort Fiona si jednoduše získá vaše srdce a navíc se nedá žádným způsobem pokazit. Rozplývá se na jazyku, připravíte ho rychle a jeho chuť vám zůstane dlouho v paměti. Neváhejte a vrhněte se ještě dnes na postup popsaný níže.

Růžový dort jménem Fiona

Pokud vás již omrzely klasické tvarohové jablečné koláče, vyzkoušejte tento jedinečný recept na malinový dort zvaný Fiona. Postup je triviální a nevyžaduje žádný dlouhý nákupní seznam. Jak jistě tušíte, budete potřebovat také ingredience v růžové barvě, které tvoří jedinečný růžový vzhled tohoto dortu. Pusťte se tak do přípravy ještě dnes a sežeňte si tyto potřebné ingredience:

  • Balení větších piškotů
  • 300 mililitrů malinového sirupu
  • 100 mililitrů mléka
  • 3 malinové pudinkové prášky
  • 500 mililitrů smetany (30 procentní nebo 36 procentní)
  • 2 malinové nebo třešňové želé (dle chuti)
  • 2 rubínové želé
  • Voda

Tento fenomenální dort nevyžaduje žádné pečení a zvládne ho skutečně každý, včetně těch největších kuchyňských laiků. Příprava bude rozdělena do tří částí – výroba dna, malinové pudinkové hmoty a krémové hmoty.

Správná příprava dortu Fiona

Nejprve vyložte plech pečicím papírem (nebo potravinovou fólií) a postupujte podle pokynů.

  • Na dno formy položte piškoty a snažte se, aby mezi nimi nebyly moc velké mezery (pokud chcete, můžete je smíchat s trochou rozpuštěného másla).

Nyní je čas připravit malinovou pudinkovou směs:

  • Smíchejte mléko, malinový sirup a 600 mililitrů vody dohromady.
  • Ze směsi odeberte jeden šálek a vmíchejte do něj jeden pudinkový prášek.
  • Do zbytku směsi vmíchejte dva zbývající pudinkové prášky celou ji svařte.
  • Následně roztok vraťte zpět do svařené směsi, zamíchejte vše dohromady a počkejte, až směs řádně zhoustne.
  • Když je směs hotová, nalijte ji na první vrstvu piškotů.
  • Plech nyní vložte do lednice a počkejte, až ztuhne a poté na ni naskládejte další vrstvu piškotů.

Dále si připravte smetanovou směs:

  • Vyšlehejte smetanu do tuha a poté si připravte dvoje malinové želé v hrnku s vroucí vodou.
  • Po vychladnutí želé postupně vlijte do krému.
  • Směs opět rovnoměrně rozetřete na druhou vrstvu piškotů a dejte ji opět nechat ztuhnout do ledničky.

Nyní je čas na závěrečnou neboli vrchní vrstvu.

  • Rubínové želé rozpusťte ve vroucí vodě (dle návodu na obalu) a vychladlou tekutinou přelijte dort.
  • Naposledy dejte plech do lednice a vyčkejte, než poslední vrstva řádně neztuhne.
  • Nyní máte hotovo, dobrou chuť!

Tento lahodný dort jménem Fiona je ideální pro dětské i dospělé oslavy. Rozhodně s ním však neurazíte ani vaše přátele nebo rodinu při běžném posezení.