Špagety už nedělám jinak: Tato omáčka se hodí na jakékoli těstoviny. Italský recept od místního rodilého kuchaře

Připravte si nenáročné těstoviny s tuňákem podle italského receptu, které se budou vyjímat na vašem stole. Jsou naprosto jednoduché a chutnají skvěle.

Těstoviny jsou v italských domácnostech nejčastějším pokrmem a není divu proč. Jsou chutné, výživné a velmi snadno se připravují. Pokud si je chcete připravit i vy, tak pro vás máme velmi dobrý recept s tuňákem, který není nijak zvláště náročný, ale ve výsledku ohromí každou vaší návštěvu. Pokrm je navíc zdravý, protože obsahuje rajčata, česnek a další léčivé koření ze středomoří. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav!

Italské těstoviny s tuňákem

Italské těstoviny patří mezi nejoblíbenější pokrmy po celém světě. Můžete si je připravit na mnoho způsobů a vždy prostě chutnají skvěle. Kromě toho jsou také poměrně zdravé, neboť obsahují užitečné ingredience, jako například léčivý zázvor, česnek nebo cherry rajčata. Jejich příprava přitom není vůbec náročná, stačí vám správný recept a váš výsledek bude naprosto lahodný. K jejich přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů špaget
  • 100 gramů cherry rajčata
  • 150 až 200 gramů rajčatové omáčky
  • Čtvrtka cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Půl chilli papričky
  • 250 gramů tuňáka z konzervy
  • Černý pepř (mletý), podle chuti
  • Zázvor podle, chuti
  • Půl šálku bílého polosuchého vína
  • Petrželka, podle chuti
  • Bazalka, podle chuti
  • Olivový olej, podle chuti
  • Parmezán, podle chuti

Postup pro přípravu těstovin:

  • Nejprve si připravte těstoviny – ty uvařte podle návodu na obalu.
  • Na oleji (nebo na másle) osmahněte nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek, přidejte plátky chilli papriček a dochuťte omáčkou: do hrnce dejte plátky tuňáka z konzervy (tekutinu slijte), přidejte rajčatovou omáčku, nakrájená cherry rajčátka a bílé víno. Dochuťte a přidejte petrželku a bazalku.

  • Ingredience vařte na mírném ohni asi 15 až 20 minut – pokud omáčka příliš zhoustne, můžete ji zředit trochou vody.
  • Těstoviny přelijte horkou omáčkou a podle chuti přidejte strouhaný parmazán. Poté je můžete rovnou podávat.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Těstoviny podávejte teplé s rozteklým parmezánem a věřte, že si na nich pochutná naprosto celá vaše rodina. Recept je snadný a poměrně zábavný, tudíž je skvělým řešením i pro začínající kuchaře a kuchařky. Výsledek se však bude naprosto vyjímat na vašem stole a neodolá mu žádný host. Bylinky mu dodávají jedinečnou chuť a také plno důležitých živin, které prospívají lidskému zdraví. A jakmile jej ochutnáte, budete tento recept připravovat čím dál víc častěji!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*