Tyto lahodné kefírové sušenky jsou tradičním lákadlem našich rodinných oslav. Příprava zabere pár minut

Někteří lidé nemají z mnoha důvodů rádi různé sušenky a zákusky z obchodu. S pomocí tohoto jednoduchého receptu si můžete doma vytvořit své vlastní.

Spousta lidí má velmi náročné požadavky na to, jak by měl vypadat dezert či například sušenka, která se hodí pro každou situaci. V obchodech často najdou jen něco, co není chuťově ideální. S pomocí tohoto naprosto jednoduchého receptu si přitom můžete doma upéct úplně geniální sušenky, po kterých můžete sáhnout kdykoliv.

Co budete potřebovat

  • 250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 200 g cukru
  • 2 g soli
  • 1 vanilku
  • 100 g másla
  • 520 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva

Sušenky

Vyrobte sušenkové těsto

V misce si smíchejte 500 g mouky s práškem do pečiva. Do další samostatné misky rozklepněte vejce, ke kterým přidejte sůl, 100 g cukru s vanilkou a také vše důkladně promíchejte. Do směsi s vejci přilijte kefír a rozpuštěné máslo. Veškeré ingredience v této misce opět společně velice důkladně promíchejte.

Sušenky

Máslo, cukr, mouka a nic víc: Klíčem pro dokonalou křehkost lahodných sušenek jsou správné poměry

Začněte tvarovat sušenky

Na pracovní plochu si vysypejte směs mouky, do které poté přidejte vaječnou směs s kefírem z druhé misky. Vše společně smíchejte a vypracujte těsto. Měkké a lehce lepivé těsto poté dejte do nějaké nádoby či igelitového sáčku a dejte jí na 30 minut do lednice. Po uplynutí této doby posypejte pracovní plochu trochou mouky, rozválejte na ní těsto na šířku přibližně 3 mm a pomocí hrníčku nebo sklenice vytvarujte sušenky.

Sušenky

Sušenky můžete dokončit

Výsledné sušenky jednou stranou namočte do cukru a přeložte na půl. Poté je opět namočte lehce do cukru. Plech si vystelte pečícím papírem a postupně jej vyskládejte sušenkami. Troubu si předehřejte na 180 °C a sušenky pečte přibližně 20 minut. Po uplynutí této doby plech z trouby vyjměte, sušenky nechte vychladnout a máte hotovo.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*