Větší sýrovou explozi chutí jste ještě nezažili: Do obyčejného tousťáku dejte tuhle kombinaci plátkových sýrů a vajíčko. Křupavý navrchu a měkoučký uvnitř!

Jste typ člověka, který nepohrdne dobrým sendvičem? Pokud ano, tento recept je pro vás jako dělaný. Vyzkoušejte tuto americkou dobrotu ještě dnes.

Pokud jste ten typ člověka, který preferuje rychlé a snadné večeře, tento americký recept na úžasně křupavý sendvič se sýrem a vajíčkem vás jen tak neomrzí. V jednoduchosti je hold krása a tato pochoutka je toho jasným důkazem – k přípravě vám postačí zakoupit toustový chléb, sýr, vejce a zbytek již doma pravděpodobně máte. Na nic tedy nečekejte a vrhněte se do příprav, určitě nebudete litovat.

Úžasný americký sendvič

Určitě znáte ten pocit, když přijdete večer domů, máte hlad, ale jste tak unavení, že se vám nechce připravovat žádná složitá večeře a nezbyde vám než hledat ve spíži něco dobrého k snědku. Abyste se již nikdy do takové situace nedostali, dobře uchovejte tento recept na americký sendvič se sýrem a vajíčkem, jehož příprava bude pro vás díky své jednoduchosti zábavou. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 plátky toustového chleba
  • 1 ks plátkový tavený čedar
  • 1 ks plátková tavená mozzarella
  • 2 ks vejce
  • 1 polévková lžíce mléka
  • 50 gramů másla
  • Sůl, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte hlubokou mísu, do které vyklepněte dvě vajíčka, osolte je a nakonec k nim přidejte jednu polévkovou lžíci mléka. Metličkou vše rozšlehejte, aby ingredience vytvořili homogenní směs.
  • Rozpalte větší pánev a poté na ní rozpusťte kousek másla tak, aby pokrylo celou její plochu. Následně oheň ztlumte na minimální úroveň, vlijte na pánev vaječnou směs a ihned poté na ní vložte vedle sebe dva plátky chleba.

  • Nyní opékejte vaječnou směs s chlebem 2 až 3 minuty a jakmile vajíčková placka na povrchu ztuhne, otočte ji na druhou stranu. Volné části vaječné směsi přehněte nahoru přes chléb tak, abyste vytvořili obdélník, který tvoří oba kousky chleba.
  • Na obalený chléb nyní položte plátek čedaru a na něj plátek mozzarelly (nebo kterýkoliv jiný, vámi oblíbený sýr). Poté pomocí vařečky zavřete toust tak, abyste ho přehnuli přes sýr.
  • Nyní by měl být chléb už krásně opečený dozlatova, ovšem měli byste ho nechat ještě chvíli na ohni, aby sýr mohl roztéct.
  • Jakmile bude sýr dostatečně tekutý a začne vytékat ven na pánev, je na čase pochoutku přendat na talíř a porcovat. Pokud máte rádi bylinky, můžete na sendvič přidat nasekaný koriandr.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud vám během výše uvedeného popisu nebylo něco jasné, zde se můžete podívat na video, kde je postup zachycený krok po kroku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]