Caesar salát: Vařím ho doma, ale chutná jako v restauraci. Tajemství je v tomto triku s levou ingrediencí

Pokud ani vy neodoláte dobrému salátu Caesar, tento recept je pro vás jako dělaný. Postupujte krok po kroku a získejte stejný výsledek jako z restaurace.

Ne každý ví, že salát Caesar není pojmenován po známém římském vojevůdci – v Římě možná existovaly podobné saláty, ale měly úplně jiný název. Pokrm si získal své jméno v roce 1924, kdy jej vymyslel šéfkuchař Caesar Cardini. Lahodný pokrm se hodí k jakékoliv příležitosti a rozhodně vás nenechá o hladu. Pokud si jej tedy máte chuť připravit i vy, rozhodně neváhejte vyzkoušet tento jednoduchý recept. Příprava je velmi snadná a nevyžaduje ani mnoho ingrediencí.

Salát Caesar chutná stejně jako z restaurace

Saláty jsou nedílnou součástí současné světové kuchyně. Nejenže je lze připravit na tisíce různých způsobů, ale také mohou být velmi vydatné a zároveň zdravé. Jejich základem totiž ve většině případech bývá zelenina nebo ovoce, které obsahují řadu užitečných vitamínů a minerálů. Koření pak dodává pokrmu chuť a další užitečné živiny, které vaše zdraví jistě ocení. K přípravě tohoto oblíbeného salátu budete potřebovat následující ingredience:

  • 350 gramů kuřecích prs
  • půl čajové lžičky soli
  • ⅓ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ⅓ čajové lžičky papriky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 6 plátků čerstvého chleba
  • 6 ks křepelčí vejce
    2 stroužky česneku
  • 6 ks cherry rajčata
  • 6 polévkových lžic majonézy
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 3 listy ledového zelí

Postup pro přípravu salátu Caesar:

  • Nejprve si připravte kuřecí maso. To nakrájejte na malé kousky, přendejte do hluboké mísy a posypte solí, mletým pepřem, paprikou a zalijte polévkovou lžící slunečnicového oleje. Všechny ingredience řádně smíchejte a poté maso nechte alespoň 40 minut marinovat.
  • Nyní si připravte chléb. Ten nakrájejte na malé čtverečky, posypte špetkou soli, papriky a pepře. Malé kousky pak zalijte lžící rostlinného tuku a položte je na plech. Poté pečte chléb v troubě po dobu 10 minut při 180 stupních.
  • Mezitím, co se vám bude péct chleba, si připravte pánev s kapkou slunečnicového oleje a osmažte marinovaná kuřecí prsa. Jakmile budou hotová, nakrájejte je na menší kousky (nebo takové, jaké máte v salátech nejradši).
  • Předvařte si křepelčí vejce, oloupejte je a následně je nožem rozkrojte napůl. Totéž proveďte s cherry rajčátky a poté nakrájejte ledové listy na náhodné kousky.
  • Nyní se vrhněte na stroužky česneku. Ty nastrouhejte na jemném struhadle, smíchejte s majonézou a citronovou šťávou a všechny ingredience pořádně promíchejte, abyste získali jednotnou omáčku. Nakonec si vezměte větší mísu a smíchejte v ní naprosto všechny připravené ingredience – salát, rajčata, vejce, strouhanku, kuřecí maso a omáčku.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Tímto jednoduchým způsobem si můžete připravit vynikající klasický Caesar salát. Pokud máte chuť do něj přidat nějaké další ingredience, rozhodně neváhejte a zkuste experimentovat. Je pouze na vás, jak si ho budete chtít vychutnat. Rozhodně však nezapomeňte jeho vrch ozdobit ještě nastrouhaným tvrdým sýrem. Věřte, že jakmile tuto dobrotu položíte na stůl, rozhodně nikdo neodolá!