Pečené mističky: Dědův vrstvený koláč s masem a bramborami. Levný recept ze socíku je v dnešní drahé době hitem

vrstvený koláč maso

Pokud hledáte snadný a rychlý recept, kterým však nezklamete a pořádně si jej vychutnáte, vrstvený koláč s masem a bramborami je pro vás ta správná volba.

 Pokud hledáte snadný a rychlý recept, kterým však nezklamete a pořádně si jej vychutnáte, vrstvený koláč s masem a bramborami je pro vás ta správná volba. Jedná se o velmi lahodný pokrm, který si můžete vychutnat jak ke snídani, tak i během dne jako dobrou slanou svačinku. Postup je navíc velmi jednoduchý, takže si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledný pokrm však bude natolik chutný, že si jej celá vaše rodina zamiluje již po prvním toustu.

Vrstvený koláč s masem a bramborami

Výhodou tohoto receptu je skutečnost, že jeho příprava nezabere téměř žádný čas, takže nebudete muset zbytečně trávit příliš dlouhou dobu v kuchyni. Za to však během chvilky získáte velmi lahodný pokrm, na který jen tak nezapomenete – s těstem je navíc radost pracovat a jakmile ho upečete, bude krásně křupavé. Kromě toho není nutné smažit žádnou z ingrediencí, což vám také ušetří podstatné množství času. Stejně tak se jedná o vhodný recept pro každého začátečníka, který chce ukázat své schopnosti. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 750 gramů pšeničné mouky
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 400 gramů mletého vepřového masa
  • 2 ks cibule
  • 300 gramů másla
  • 2 čajové lžičky soli
  • 3 ks vejce
  • 3 ks brambory
  • Mletý černý pepř, podle chuti
  • Koriandr, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve vložte pšeničnou mouku do hluboké mísy a nastrouhejte k ní studené máslo. Obě ingredience nyní učně promíchejte, abyste získali pevné těsto. To pořádně uhněťte a nechte chvíli odpočívat

připravená mouka a máslo

  • V samostatné misce nyní smíchejte zakysanou smetanu, prášek do pečiva a 1 čajovou lžičku soli. Ingredience jemně promíchejte a poté k nim přidejte mleté vepřové maso, 2 žloutky (jeden si odložte na později) a 3 bílky. Vše promíchejte, ještě jednou pořádně uhněťte a poté vložte na 15 minut odpočívat do lednice.

hnětení těsta

  • Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky, oloupejte potřebnou zeleninu, cibuli nakrájejte najemno a vložte všechny ingredience do další mísy. Poté je promíchejte, přidejte k nim sůl, černý pepř a koriandr a směs ještě jednou pořádně promíchejte.
  • Připravte si pracovní plochu tak, že ji poprášíte moukou a na ni vložte připravené těsto. To rozdělte na dvě části, přičemž jeden díl rozválejte na tenký plát a vložte jej do pečící formy pokryté pergamenem.

těsto na koláč

  • Vezměte si malou misku a vyplňte její obsah masovou směsí. V této podobě pak začněte směs vyklápět vedle sebe na těsto na pekáči (snažte se udržovat pravidelné rozestupy).
  • Druhou část těsta následně rozválejte na tenký plát a zakryjte s ním masové kopečky se spodní vrstvou těsta – okraje vždy pořádně zatlačte k sobě, a to zejména ty mezi jednotlivými náplněmi.

náplň vrstvený koláč

  • Nyní vyšlehejte jeden vaječný žloutek, rozetřete jej na těsto a přidejte trochu sezamových semínek. Takto připravený vrstvený koláč vložte na 30 až 35 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut
  • Jakmile uplyne výše uvedená doba, můžete výsledný pokrm vyndat a rovnou podávat.
  • Dobrou chuť!

hotový vrstvený koláč

Aromatický vrstvený koláč je hotový a pokud jste postupovali podle výše uvedených kroků, měl by být naprosto lahodný a křupavý. Jemné těsto a okouzlující náplň nadchne naprosto každého, kdo jej okusí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*