Tento salát vás naprosto oslní, smíchejte: Játra, nakládané okurky, cibule, mrkev a majonézu. Budete jen žasnout

salát s játry

Někteří lidé nechtějí utrácet peníze za večeře. Díky tomuto receptu se naučíte použít minimum ingrediencí, se kterými vytvoříte báječný pokrm.

Lehké večeře bývají u spousty lidí jasnou volbou, aby nešli spát s pocitem těžkosti. Někteří lidé si dělají na večeři ryby, jiní zase například salát s tuňákem. Pro ty, kteří však nechtějí utratit tolik peněz, je tu právě tento recept. Díky němu použijete minimum surovin, které jsou celkem levné, a vytvoříte skvělý salát.

Co budete potřebovat

  • 800 g hovězích jater
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 4 nakládané okurky
  • 300 g majonézy
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

játra

Nejprve očistěte játra

Základem tohoto salátu jsou hovězí játra. Ty je potřeba nejprve očistit a nakrájet na malé kousky, které budou přibližně stejné. Vezměte si dostatečně velikou pánev a játra na ní osmažte ze všech stran. Po dosmažení je nechte vychladnout a po vychladnutí je nakrájejte na drobné kousíčky.

restovaná mrkev

Zeleninu nakrájejte

Poté, co máme játra hotová, je na řadě zelenina. Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně tak okurky. Pak vezměte struhadlo, na kterém nastrouhejte mrkev. Připravte si pánev s trochou oleje. Na pánvi orestujte cibuli a nechte ji zesklovatět. Následně do pánve k cibuli přidejte mrkev a chvíli restujte, aby byla mrkev měkká.

játrový salát

Zkompletujte salát

Restovanou zeleninu v pánvi lehce osolte, ale ne moc. Do salátu budete přidávat majonézu, která také obsahuje sůl, tak ať není salát až moc slaný. Poté do pánve přidejte okurky a osmažená játra. Ke všemu nakonec přidejte majonézu a všechny ingredience důkladně promíchejte. V pánvi nechte ještě malou chvilku vařit salát na mírném ohni, aby tím získal o něco lepší chuť. Dále již stačí salát nechat vychladnout a můžete servírovat. Jídlo s pár ingrediencemi máte hotové a zaručeně si na něm pochutnáte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*