Teplý salát z červené řepy s cibulí. Dokonalá kombinace k masu a jiným jídlům

Často vaříme nebo připravujeme jídla z moderních surovin, jako je avokádo, chia semínka a jiné, ale často zapomínáme na staré potraviny, jako řepa a cibule.

Pokud máte rádi saláty, věřte, že tento bude patřit mezi ty nejoblíbenější. Nejedná se o salát, díky kterému se v létě ochladíte, ale jedná se o salát, díky kterému se v zimním období zahřejete. Navíc je levný a velmi chutný. Jeho chuť dokáže uspokojit každého strávníka, také dodá potřebné minerály a vitamíny, které bychom měli tělu dopřát především v zimním období.

Ingredience pro přípravu salátu

  • 430 gramů červené řepy
  • 250 gramů cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 mililitrů olivového oleje
  • 2 kusy vejce
  • petržel jeden svazek
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
Fotografie: Pixabay

Něco málo o červené řepě

Červená řepa je takový zázrak přírody. Dokáže detoxikovat játra a celý organismus. Podporuje imunitu, čistí krev, podporuje tvorbu červených krvinek, takže je ideální pro lidi, kteří jsou chudokrevní. Dále pomáhá v boji s chronickým zánětem, zlepšuje stav trávicího traktu, zpomaluje dělení a růst nádorových buněk, pomáhá s hubnutím, hodí se na slaný a sladký způsob a mnoho jiných. Jednoznačně bychom si červenou řepu měli dopřát v jídelníčku pravidelně. Nyní už se ale vrhneme na samotnou přípravu této pochoutky.

Fotografie: Pixabay

Postup přípravy salátu

Nyní oloupejte cibuli a nakrájejte ji na měsíčky. Vezměte si pánev a na slunečnicovém oleji ji osmažte do zlatova. Následně oloupejte dva stroužky česneku a rozmačkejte je nebo je rozkrájejte. Přidejte k cibuli a chvíli opékejte. Česnek nesmí ztmavnout, jinak bude hořký. Dále si připravte větší hrnec a napusťte ho vodou. Vložte do něj umyté řepy i se slupkou a uvařte doměkka. 

Jakmile bude řepa uvařená, poznáte jednoduše, píchnete do ní vidličkou. Následně slijte vodu a nechte řepu mírně ochladit, a to tak, abyste ji udrželi v rukou. Oloupejte ji a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nyní řepu dejte na pánev k cibuli a česneku a pět minut ji opékejte. Mezi tím si vezměte jiný hrnec a vložte do něj vejce. Uvařte je na tvrdo a poté je nakrájejte nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. 

Závěrečná příprava salátu

Jakmile nastrouháte vejce, přidejte je k řepě a zbylým surovinám. Můžete také přidat další produkty, například bazalku, majoránku, nebo klidně i bílý jogurt, majonézu nebo něco jiného podle vaší chuti. Salát se hodí ke kuřecímu masu a bramborám, ale také k rizotu a jiným jídlům. Klidně si jej můžete dopřát pouze s pečivem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]