K hnojení okurek využívejte domácí hnojivo vyrobené ze 3 ingrediencí

Mléko je nejenom nápojem, přísadou do jídel a do koktejlů, nebo základní ingrediencí pro některé pokrmy. Mléko je také pomocníkem každého zahrádkáře. Pokud jste se rozhodli pěstovat okurky a moc vám to nejde, nebo chcete větší úrodu, tak vám poradíme, jak na to. Je to jednodušší, než si myslíte. O tom se společně přesvědčíme.

Zapomeňte na chemii z obchodů

Řada lidí často využívá různá hnojiva, která jsou koupená v obchodech. Ta ale rozhodně nepatří mezi osvědčenou volbu. Lepší je hnojit domácími hnojivy. To je pro rostliny a tedy i pro vás nejenom zdravější, ale je to také levnější. Zvláště, když použijete něco tak běžného, jako je mléko.

Stačí tři složky

Na unikátní přírodní hnojivo budete potřebovat jenom tři věci. To, že jednou bude mléko, to asi už víte. Nevíte ale, kolik ho bude potřeba, stejně jako nevíte, co budou ty další. Proto se na vše detailně podíváme. Připravte si

  • 500 ml mléka
  • 10 litrů vody
  • 10 kapek jodu

Jakmile máte všechny ingredience pohromadě, tak zbývá jenom to, že je smícháte. V tu chvíli máte v ruce roztok potřebné koncentrace, který vám jasně ukáže, že jakékoliv chemické hnojivo je pro vaše účely zcela zbytečné.

Jak správně dávkovat?

Přípravu jste jistě zvládli. A jak je to se samotným dávkováním? Ani to není pochopitelně nijak složité. Pokud teprve začínáte pěstovat sazenice, tak bude potřebovat na každou z nich asi 200 mililitrů daného roztoku. Pokud budete naopak hnojit dospělé okurky, měla by být dávka zcela pochopitelně zvýšena, a to na 500 ml daného roztoku.

Ideální doba pro použití nastává v první chvíli v okamžiku, kdy své okurky sázíte do země. Podruhé nastává pravá doba ve chvíli, kdy jsou těsně před květem a vy tuto fázi potřebujete podpořit. To proto, že čím více květů, tím větší šance na větší úrodu.