Tento salát z ředkviček, papriky a tuňáka je tou pravdou dobrotou pro parné letní dny! Hotový je raz dva

Velmi originální kombinace ředkviček, vajec, tuňáka a dalších ingrediencí dá dohromady neuvěřitelně chutný a zdravý salát, k němuž se budete rádi vracet.

Ředkvičková sezóna je opět tady a receptů s těmito pikantními kulatými bulvami není nikdy dost. Zkuste je zkombinovat třeba s paprikou, hráškem, vajíčkem a tuňákem. Zjistíte, že je to velmi chutná sestava, která neurazí ani při slavnostnějších příležitostech. Tento salát je to pravé letní pochutnání namísto těžkých a tučných jídel, na která v parných dnech člověk ani nemá chuť.

Ingredience

  • Ředkvičky – 5 ks
  • tuňák v oleji – 1 plechovka
  • vejce – 4 ks
  • žlutá paprika – 1 ks
  • hrášek z konzervy – 3 lžíce
  • zelená cibulka – 1 svazek
  • bylinky – dle chuti
  • sůl a pepř – dle chuti
  • majonéza – dle potřeby

Návod na přípravu

Tuňáka slijte z oleje a maso v misce rozmělněte vidličkou. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je v ledové vodě a oloupejte skořápku. Nakrájejte je na drobné kostičky, případně je můžete i nahrubo nastrouhat, a přihoďte je do mísy k tuňákovi.

Papriku, cibulku a ředkvičky očistěte, omyjte a osušte. Ředkvičky nastrouhejte nahrubo, žlutou papriku nakrájejte na menší kostičky a zelenou cibulku s bylinkami nasekejte najemno. Vše přihoďte do salátové mísy a přidejte také tři lžíce konzervovaného hrášku.

Nakonec přidejte pár lžic majonézy, přidejte trochu soli a čerstvě mletého černého pepře a všechny ingredience vzájemně důkladně, avšak jemně promíchejte. Ochutnejte a v případě potřeby ještě dosolte či dopepřete. Před podáváním salát vychlaďte a na talíři ozdobte snítkou použitých zelených bylinek.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]