Vynikající lilkový salát, který nikdo nezná. Výměna jedné tajné suroviny zařídí bezkonkurenční chuť

lilkový salát

Pokud milujete saláty, pak vyzkoušejte i tento, jehož základní surovinou je lilek. Chutná výborně, je zdravý a dlouho se na stole neohřeje.

Milovníci salátů si přijdou na své. Některé saláty jsou lehké, ty s majonézou však mohou trávení spíše zatížit. Tento salát v sobě kombinuje lehkost, ale zároveň je vydatný a můžete jej připravit jako samostatnou večeři. Pokud vám v lednici zbyl lilek a vy přemýšlíte, jak jej upotřebit, rozhodně tento salát vyzkoušejte. Obsahuje mnoho prospěšných látek a chuťově je vynikající.

Ingredience na lilkový salát

  • 600 g lilku
  • 350 g rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • svazek petržele
  • svazek koriandru
  • 80 g vlašských ořechů
  • ½ lžičky soli
  • 3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy lilkového salátu

Lilek omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na větší kostky. Rozpalte si pánev s trochou oleje a lilkové kostky na něj dejte smažit. Je důležité, aby se lilek smažil, nikoliv dusil. Jak získají kostky lilku zlatavou barvu, osolte je a odstraňte z ohně. Zatím si do mísy nakrájejte rajčata na větší kostky. Svazek koriandru a petržele nasekejte nadrobno. Česnek můžete prolisovat nebo nasekat najemno. Vše přidejte k rajčatům.

lahodný salát

Něžný salát dostal svého jména pro svou nejjemnější konzistenci a nízký obsah kalorií

lilkový salát

Vezměte vlašské ořechy a dejte je chvíli opražit na suchou pánev. Poté je přemístěte do mixéru, umixujte na malé kousky a přisypte do salátu. Přidejte zakysanou smetanu a vše důkladně promíchejte. Na závěr přidejte smažené kostky lilku. Můžete je přidat ještě teplé nebo počkat, až zcela vychladnou. Salát chutná výborně s teplým i studeným lilkem.

lilkový salát

Salát můžete vylepšit přidáním sýra

Pokud chcete, aby byl salát vydatnější, pak do něj přidejte tvrdý sýr. Ten můžete nastrouhat na hrubém struhadle nebo nakrájet na menší kostičky. Salát rozdělte do misek, dozdobte petrželkou a můžete podávat. Servírovat jej můžete samotný nebo k němu přidat opečenou bagetku či jiné pečivo. Uvidíte, že vám tento nevšední salát zachutná.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*