Tento lahodný fazolový salát neznala žádná z mých kamarádek a nyní jej dělají každý týden

Salát z fazolí

Saláty jsou velmi oblíbeným pokrmem, který se hodí nejen na oslavu nebo večírek, ale také si jej můžeme připravit jako večeři. Jeho výhodou je rychlost přípravy.

Příprava salátu není nijak náročná a mnohdy si vystačíme se surovinami, které máme běžně doma. Přesto ale dokáže překvapit svou chutí a potěšit naše hosty a to obzvláště ve chvíli, kdy se nebojíme experimentovat a zkombinujeme při jeho přípravě různé a neobvyklé chutě. Mezi kontroverzní suroviny se rozhodně řadí i fazole, tomuto salátu ale dodají tu pravou chuť.

Ingredience potřebné na přípravu salátu s fazolemi:

  • uzená klobása – 150 gramů
  • okurka – 1 kus
  • cibule – kus
  • fazole – 180 gramů
  • majonéza

Zeleninu nakrájíme a přendáme do misky

Nejprve si na malé kostičky nakrájíme okurku, kterou následně přendáme do misky. Stejným způsobem zpracujeme také klobásu. Aby salát lahodil nejen našim chuťovým buňkám, ale také oku, je dobré, aby kostičky okurky a klobásy byly stejně velké. Pokud chceme mít salát neobvyklý, můžeme místo kostiček zvolit proužky. Obě dvě ingredience spolu v misce důkladně promícháme.

Salát z fazolí

Přidáme fazole a máme téměř hotovo

K ruce si vezmeme azole v konzervě, které předem zbavíme přebytečné vody. Jakmile máme fazole takto připravené, přidáme je do misky s okurkou a klobásou. Opět všechny ingredience pořádně promícháme. Cibuli si nakrájíme na čtvrtky a přelijeme horkou vodou. Díky tomu ji zbavíme hořkosti a pálivosti a můžeme ji konzumovat téměř syrovou. Nakrájíme ji na stejný tvar jako ostatní suroviny a přidáme do mísy.

Salát z fazolí

Studený salát

Díky tomuto šunkovému salátu nepřiberu o Vánocích ani deka. Lahodný recept je u nás hitem už 3. rokem

Vše spojíme pomocí majonézy a dáme chladit

Jakmile máme salát promíchaný, přidáme do něj také majonézu, která nám všechny suroviny spojí. Podle vlastní chuti výsledný salát dochutíme solí a pepřem, a minimálně na jednu hodinu umístíme na chladné místo. Salát podáváme studení, doplněný o kus pečiva nebo namazaný na chlebu Rozhodně si na něm pochutná i naše návštěva.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*