Nejsvěžejší salát sezóny 2023: Tohle využití zakysané smetany bylo převzato od světových šéfkuchařů

zeleninový salát

K létu neodmyslitelně patří sluníčko a vysoké teploty. Ty jdou často ruku v ruce s tím, že nemáme chuť k jídlu a tak nám může dělat problém vymyslet, co si uvařit. Ideálním řešením je salát.

Zeleninový salát je nejen velmi rychlým pokrmem, ale také nás dokáže během horkého dne ochladit. To jsou hlavní důvody, proč bychom jej rozhodně neměli z našeho jídelníčku vynechávat. S jeho přípravou si poradí i méně zdatný kuchař a zároveň dokáže zasytit celou rodinu. Díky své rozmanitosti ale lahodí nejen našemu žaludku, ale mnohdy i našemu oku.

Ingredience potřebné na přípravu osvěžujícího salátu:

  • 3 vejce
  • 300 gramů šunky
  • 2 středně velké okurky
  • 200 gramů cherry rajčat
  • zakysaná smetana
  • sůl
chutný salát

Vydatný a mňamózní salát: Mizí ze stolu rychlostí blesku. Smíchejte jen vejce, sýr, majonézu dalších 2 ingrediencí

Čerstvá a čistá zelenina je základ

Abychom dosáhli lahodné chuti našeho salátu, je nejprve zapotřebí si zeleninu důkladně očistit. K tomu nám postačí obyčejná voda, pod kterou postupně opláchneme nejen okurky, ale i rajčata. Mezitím si do hrnce dáme vařit vejce, která si připravíme natvrdo. Jakmile je máme hotové, dáme je vychladit pod studenou vodu a oloupeme.

zeleninový salát příprava

Vše nakrájíme na jemné kousky a dáme do mísy

Šunku, okurky a vejce následně nakrájíme na malé kostičky a umístíme do hluboké mísy. Následně k takto připravené směsi přidáme také rajčata, která rozčtvrtíme. Salát je zapotřebí pořádně osolit, pokud máme rádi i další koření, nebojíme se přidat ani to. Sáhnout můžeme například po speciálním koření na saláty, ale podobnou službu nám udělá i obyčejný pepř.

zeleninový salát

Vše spojíme do jedné lahodné hmoty

Aby byl výsledný pokrm dokonalý a nejednalo se jen o nakrájenou zeleninu, do mísy přidáme také zakysanou smetanu. Pokud nejsme její milovníci, můžeme ji naradit majonézou. V tomto případě bude ideálním řešením použít majonézu domácí, ta dodá celému pokrmu jedinečnou chuť. Připravený salát umístíme alespoň na půl hodiny do ledničky a následně můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*