Rady a tipy

Bílá a žlutá cibule jsou dva odlišné druhy. Rozdílů je více než jen barva

Cibule je v naší zemi jednou ze základních ingrediencí, kterou dáváme téměř do každého teplého pokrmu. A někteří ji konzumují dokonce i syrovou. Počet těch, kteří si tuto zeleninu do své kuchyně nepustí, je zanedbatelný. Zahradníci, kteří si pěstují cibuli sami, se zpravidla zajímají o odrůdu před nákupem semen. Běžný zákazník v supermarketu nebo na trhu se dívá jen na vzhled. […]

Rady a tipy

Naklíčený česnek nikdy nevyhazujte. Má skvělé využití

Je obecně známé, že česnek má celu řadu blahodárných vlastností. Primárně je považovaný za přírodní antibiotikum. Dokonale tedy zatočí s jakýmkoliv škodlivým patogenem, který se o vás bude pokoušet. A když jej budete konzumovat preventivně, posílíte si i imunitní systém. Jeho využití v gastronomii je nezměrné. Pokud vám česnekové stroužky vyklíčily, nevěšte hlavu. Můžete tohoto jednoduše využít. […]