Recept na salát pro všechny příležitosti. Jeho příprava je velmi rychlá

V létě pravděpodobně oceníte svěží, lehké, zeleninové saláty, pokud je chladněji, dost možná velmi rádi sáhnete po majonéze. S její pomocí vytvoříte velmi chutný salát.

Pokud se do salátu s majonézou pustíte, doporučujeme kombinaci soleného uzeného sýra a sladké kukuřice. Dalším způsobem, jak můžete dát pokrmu kouřový nádech je použití uzené papriky, švestky nebo klobásového sýra. Skvělé je, že budete potřebovat opravdu minimum přísad a vytvoříte skvělý a chutný salát, který můžete s klidem využít i jako přílohu k masu.

Připravte si všechny potřebné suroviny

Nejprve si připravte 100 gramů klobásového sýru, stejné množství salámu a kukuřice. Z lednice vyndejte jednu mrkev a majonézu. Nezapomeňte ani na sůl a pepř. Nejprve oloupejte mrkev a poté ji nastrouhejte na struhadle nahrubo. Stejným způsobem nastrouhejte také sýr. Připravený salám nakrájejte na proužky nebo ho zkuste nastrouhat, stejně jako sýr. Použít můžete měkký salám, šunku nebo také uzené maso. Je to zcela na vás, čemu dáváte přednost.

V misce smíchejte mrkev, salám, kukuřici a sýr. Následně salát dochuťte majonézou. Použijte množství, jaké vám bude vyhovovat. Stejně tak podle chuti přidejte pepř a sůl. Nezapomeňte na to, že salám a také sýr jsou dost slané, tudíž je ideální nejprve salát ochutnat a pak případně dosolit. Takto připravený salát můžete ozdobit například libečkem a podávat. Salát můžete jíst samotný nebo třeba jako přílohu k přírodnímu steaku. V každém případě si na něm pochutnáte.

Salát je díky majonéze velmi sytý

Je jasné, že s majonézou je salát sytý a také není zrovna zdravý. Pokud tedy chcete udělat lehčí a zároveň také zdravější verzi tohoto salátu, vyměňte majonézu za jogurt, případně namíchejte jogurt a majonézu půl na půl. Použít můžete také zakysanou smetanu namíchanou s majolkou. Záleží hlavně na vašich preferencích. Salát bude chutnat stále skvěle.

Kromě výše zmíněných ingrediencí můžete přidat do salátu například také čerstvý česnek, který mu dodá ostrost. Pokud máte rádi opravdu pálivé pokrmy, můžete do salátu přidat chilli papričku. Ta jeho chuť pochopitelně změní, i tak bude velmi chutný. Využít můžete také čerstvé bylinky jako koriandr nebo petrželku. Pokud však zrovna žádné doma nemáte, vůbec to nevadí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]