Babiččina bábovka se smetanou a majonézou. Vylepšili jsme 80 let starý recept, je to poklad

bábovka s majonézou

Pokud máte rádi netradiční, ale přesto výborné recepty. Zkuste si doma udělat tuto bábovku, která obsahuje slané ingredience, ale ve výsledku chutná skvěle a je vhodná i ke kávě či čaji.

Na bábovky existuje velké množství receptů, ale lidé se většinou naučí jen 1 a tuto bábovku dělají stále dokola. Někteří lidé se bábovkám vyhýbají z toho důvodu, že je podle nich těžké bábovku dopéct tak, aby nakonec vypadala dobře. Abyste měli krásnou bábovku, která nejen dobře vypadá, ale také skvěle chutná, vyzkoušejte si tento recept.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 6 ks vajec
  • 3 /4 hrnku cukru
  • 6 polévkových lžic majonézy
  • citronová / limetková šťáva
  • vanilkový cukr
  • 1 hrnek pšeničné mouky
  • 1 / 2 hrnku bramborové mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 200 g bílý smetanový sýr
  • moučkový cukr na posypání bábovky

Vezměte si k práci šlehač

Abyste mohli důkladně zpracovat suroviny, které jsou potřeba na tuto bábovku, budete potřebovat ruční šlehač. Ten je skvělý v tom, že za vás pořádně promíchá ingredience, které budete potřebovat k upečení této bábovky. Navíc vás poté nebudou tolik bolet ruce. Jestliže ale tohoto domácího pomocníka nemáte, vystačíte si i s metličkou nebo s jiným kuchyňským náčiním, kterým suroviny promícháte.

Bábovku začněte připravovat tak, že si v misce vyšleháte vejce, cukr a vanilkový cukr tak, aby vám vznikl sníh. Následně do misky přidejte majonézu, měkký sýr, citronovou šťávu a pokud máte, tak i citronovou kůru. Snažte se o to, aby bylo vidět, že se suroviny opravdu všechny promíchaly a nevznikly vám hrudky nebo místa, kde budou sypké suroviny nepromíchané.

ruční šlehač
Fotografie: Pixabay

Připravte si formu na pečení

Protože už máte připravenou směs na bábovku, můžete si vzít formu, ve které budete následně bábovku péct. Vymažte ji důkladně máslem a vysypte ji strouhankou nebo moukou. Poté nalijte těsto do formy a předehřejte si troubu na 180 °C. Jakmile bude v troubě tato teplota, dejte bábovku péct asi na 40 minut.

Po 40 minutách proveďte kontrolu bábovky párátkem, zda je již dopečená. Zapíchněte opatrně kousek párátka do bábovky a jestliže vyndáte párátko hned poté čisté, máte dopečeno. V případě, že bude špinavé od těsta, nechte dezert ještě několik minut péct. Hned poté bábovku z trouby vyndejte, nechte ji vychladnout a poté ji před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*