S tímto vynikajícím bramborovým salátem si vykouzlíte nezapomenutelné Vánoce. Vyžaduje minimum přísad

Bramborový salát v misce

K Vánocům neodmyslitelně patří i bramborový salát, to ale neznamená, že bychom s tuto pochoutku nemohli dopřát i v průběhu roku. Jeho příprava není náročná.

I přesto, že se jedná o pokrm studený, jedná se zároveň o pokrm velmi oblíbený a rozšířený. Zajímavé je, že na jeho přípravu existuje několik receptů, základní surovina je ale stále stejná, jsou to brambory. Salát, který z nich připravíme, se sice neřadí mezi jídla předních luxusních restaurací, jedná se ale o pokrm tradiční.

Ingredience potřebné na přípravu bramborového salátu:

  • 2-3 velké brambory
  • 2 nakládané okurky
  • 2-3 polévkové lžíce hustého přírodního jogurtu
  • špetka soli
  • špetka černého pepře
  • 1 lžička jemně nasekaného kopru

Jednoduchá příprava krok za krokem

Celá krása bramborového salátu tkví také v tom, že jeho příprava není nijak náročná. Jako základní surovinu použijeme brambory, které si na povrch umyjeme a vložíme do vody. Je zapotřebí aby se brambory vařily do změknutí, to snadno zkontrolujeme vidličkou. Jakmile jsou brambory hotové, rychle je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

lahodný salát

Nejlepší zeleninový salát, který jsem kdy jedla. Vylepšila jsem 20 let starý recept pomocí lahodné přísady

Veškeré suroviny smícháme a pořádně dochutíme

Nakájené brambory smícháme s okurkami, které jsme si připravili stejným způsobem. Abychom salát spojili do jednotné hmoty, použijeme k tomu bílý přírodní jogurt. Díky tomu bude výsledný salát nejen odlehčený, ale také zdravější než salát klasický. Výslednou směs důkladně osolíme a opepříme, kořením rozhodně nemusíme šetřit. Nakonec do salátu přimícháme také čerstvý kopr.

Bramborový salát
Fotografie: Pexels

Hodí se nejen k osmaženému kaprovi

Výsledný salát je dobré na několik hodin uložit do ledničky, to aby se jeho chutě spojily v jednu. Pokud máme raději jeho kyselejší provedení, do nakrájených brambor můžeme nalít vodu, kterou najdeme ve skleničce s kyselými okurkami. Bramborový salát se hodí jako příloha k masu nebo smaženému sýru, využít jej ale můžeme také na přípravu chlebíčků.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*