Z obyčejných brambor lze udělat skutečně originální recept: Touto bramborovou smaženicí (šiškami) nikdo nepohrdne

Není nic lepšího, než si udělat nějaký jednoduchý pokrm, který vám na přípravu ani nezabere moc času a ještě k tomu chutná dobře. Jako tyto brambory. 

Máte chuť na nějaký rychlý pokrm, ale už nevíte, co byste si měli udělat? Nemusíte kvůli tomu běžet do nějakého toho rychlého občerstvení, kde je stejně mnohdy všechno zbytečně drahé. Stačí mít po ruce pár brambor a můžete si sami připravit trochu nezdravou pochutinu, které vás na 100% zasytí.

Ingredience a postup přípravy pokrmu

Budete potřebovat:

  • 200 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 sklenici mléka
  • 50 g klobásy
  • 200 g mouky
  • Sůl dle chuti
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • Půl čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 hrnce
  • Mixér či metličku
  • Síto
  • Cukrářský sáček
  • Papírové utěrky
Fotografie: Unsplash

Nejprve si vezměte brambory a důkladně je umyjte, poté z nich oloupejte slupku. Do hrnce si napusťte vodu a dejte ji vařit spolu s brambory. To zabere okolo dvaceti minut, poté slijte vodu a brambory řádně osolte, přilévejte k nim mléko a s pomocí elektrického mixéru či metličky z nich udělejte hladkou kaši.

Jednoduchý, rychlý a taky levný

Do kaše přidejte rozklepnuté vejce a opět promíchejte, tentokrát už stačí jen tou metličkou. Vezměte si síto a prosejte přes něj do kaše mouku a poté i prášek do pečiva. Vypracujte těstíčko, se kterým budete dále pracovat. Nyní je na vás, jestli jste si zvolili klobásu, šunku nebo třeba salám.

Je ovšem důležité, abyste tuto přísadu nakrájeli a nebo nastrouhali nadrobno a do těsta ji přidali. Důkladně promíchejte, aby se kousky masa nacházely v celém těstě. V dalším hrnci si rozehřejte větší množství oleje, pokud jím nechcete plýtvat, tak může postačit i jakýkoliv tuk na smažení.

Těsto přendejte do cukrářského zdobícího sáčku a postupně ho do rozehřátého oleje vymačkávejte. Tyto bramborové kousky následně nechejte smažit do hněda a poté je umístěte na talíř, který předtím pokryjete papírovými utěrkami. Tím zařídíte, aby nebyly zbytečně přemaštěné. Ihned podávejte, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]