Jak na bramborovou kaši podle kuchařů, která je lehká jako pírko

Pokud už dlouhou dobu zkoumáte, jak udělat krásně nadýchanou bramborovou kaši, vyzkoušejte recept podle profesionálních  kuchařů. Díky němu vytvoříte kaši lehkou jako pírko.

Možná si myslíte, že udělat bramborou kaši není nic složitého. Krásně hladká a lehká kaše patří mezi umění šéfkuchařů, protože není tak jednoduché, aby byla udělaná správně. Najdete i takové šéfkuchaře, kteří se podělí o svá tajemství s obyčejnými lidmi. Díky tomu se každý může naučit, jak správně dělat kaši. Jak připravit vynikající a lehkou kaši?

Důležité informace pro přípravu vynikající bramborové kaše

Je potřeba si sehnat starší brambory a nebrat mladé, které mají málo škrobu. Než budete brambory čistit, opláchněte je studenou vodou a nožem vyřízněte poškozené části. Oloupané brambory nenechávejte dlouhou dobu ve vodě. Jinak začnou tmavnout a škrob se usadí na dně nádoby. Ohřejte v hrnci vodu a do horké vody vložte brambory. Osolte je až na konci vaření. Na vytvoření kaše nepoužívejte mixér.

Potřebné ingredience

  • 5 ks brambor
  • 100 ml mléka
  • 25 g másla
  • 3 ks křepelčí vejce
  • česnek dle chuti
  • bobkový list dle chuti
  • sůl dle chuti

Postup přípravy

Oloupejte brambory nožem nebo škrabkou a omyjte je ve studené vodě. Poté je nakrájejte na kostky. Vložte je do hrnce a zalijte horkou vodou, které by mělo být tolik, aby brambory byly pod vodou. Vodu přiveďte k varu a poté snižte na nízkou teplotu. Ke konci vaření přidejte sůl, česnek a bobkový list dle chuti. Vodu z hrnce slijte a k rozmačkání použijte šťouchadlo na brambory.

V mikrovlnné troubě nebo na sporáku rozehřejte mléko společně s máslem. Není potřeba, aby tyto dvě ingredience prošly varem, ale je důležité, aby byly horké. Horkou směs vmíchejte do rozmačkaných brambor. Dále přidejte křepelčí vejce a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte sůl podle vlastního uvážení.

Takto zamíchanou směs již můžete servírovat, protože máte hotovou, nadýchanou bramborovou kaši, která je krásně hladká. Dozdobit můžete na talíři ještě zelenou cibulkou nebo pažitkou. Takto udělaná bramborová kaše se skvěle hodí ke kotletám, guláši, kuřecímu masu nebo rybám.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]