Tyto plněné zelné listy jsem vyzkoušela bez větších očekávání. K mému údivu si je ihned zamilovaly i děti

V každém pokrmu by neměl chybět alespoň kousek nějaké zeleniny. S pomocí tohoto jednoduchého receptu vytvoříte naprosto skvělé a lahodné plněné zelné listy.

Spousta lidí se snaží do svých pokrmů zahrnout co nejchutnějším způsobem zeleninu. Ne každému totiž různé druhy zeleniny chutnají. Když však dokážete veškeré chutě dobře propojit, tak pro vás její konzumace nebude problém. Jistým řešením by mohly být například plněné zelné listy, které vytvoříte díky tomuto skvělému receptu.

Co budete potřebovat

  • 1 hlávku zelí
  • 1 cibuli
  • 300 g mletého masa
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 / 3 lžičky mletého černého pepře
  • 1 / 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 5 lžic mouky

Mleté maso

Nejdříve připravte zeleninu

Hlávku zelí dejte do igelitového sáčku a dejte jí na 15 minut do mikrovlnné trouby. Po uplynutí této doby zelí vyjměte a opatrně oloupejte listy. Zbavte se přebytečných tvrdých a suchých částí. Cibuli si nakrájejte nadrobno a na pánvi na trošce oleje jí orestujte do zlatova. Poté cibuli z pánve dejte do misky.

papriky sklenice

Tyto plněné papriky vydrží celou zimu i bez složitého zavařování. Babička je dělá celý život

Zelný list

Ochuťte mleté maso

Do misky k orestované cibuli přidejte mleté maso. K němu následně přidejte sůl, pepř, mletou sladkou papriku a vše společně důkladně promíchejte. Jakmile budete mít mleté maso ochucené, můžete začít plnit zelné listy. Na polovinu listu dejte část mletého masa a druhou polovinou jej poté přikryjte.

Plněné zelí

Celý recept dokončete

V samostatné misce rozklepněte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu, sůl, pepř a mouku. Vše společně smíchejte, čímž vytvoříte těstíčko. V něm pak každý zelný list důkladně obalte. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a každý zelný list na něm osmažte z obou stran tak, aby chytil zlatavou barvu. Poté pokrm z pánve vyjměte a můžete servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*