Trocha zelí, mleté maso a jeden pekáček. To je recept na lahůdku, kterou málokterá hospodyňka zná

Pokud přemýšlíte nad novým receptem, který je snadný, rychlý a s chutným výsledkem, vyzkoušejte mleté maso se zelím, které si zamiluje snad každý.

Pokud se ohlížíte po pokrmu, který je rychlý, nenáročný a dokonale chutný, zkuste si připravit toto jídlo. Jedná se o směs mletého masa zelí a několika dalších základních surovin, jejímž výsledkem je skutečná lahůdka, která navíc i pořádně zasytí. Zároveň však nestrávíte půl dne v kuchyni, ale za pár minut budete mít připravené celé jídlo.

Ingredience potřebné na přípravu tohoto chutného pokrmu:

  • čerstvé zelí – 800 g
  • mleté maso podle vlastního výběru – 340 g
  • bílá cibule – 70 g
  • drcený muškátový oříšek – podle chuti
  • koření na mleté maso – podle chuti
  • zakysaná smetana – 3 polévkové lžíce
  • sušený česnek – 1 čajová lžička
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • konzervovaná zelenina podle vlastního výběru – 2 polévkové lžíce

Postup přípravy:

Nejdříve ze všeho padá volba na mleté maso. To může být jakékoliv, a tak si jednoduše vyberte to, které máte nejraději. Ve středně velké míse jej poté dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, sušeným česnekem a kořením na mleté maso. Řádně promíchejte a poté si oloupejte a nadrobno nakrájejte bílou cibuli, kterou následně přimíchejte k okořeněnému masu. Celou směs poté nechte mírně odstát.

Mezitím se tak můžete vrhnout na přípravu zelí. Celou hlávku nejdříve řádně omyjte pod vlažnou vodou a poté ji nakrájejte na rovnoměrně velká kolečka, která budou asi 1 centimetr silná.

Tyto kolečka poté uložte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a mírně je dochuťte solí a pepřem. Opět však můžete přidat i špetku sušeného česneku.

Když tedy máte připravené zelí i maso nezbývá než tyto ingredience spojit. Jednoduše si tak pomocí mokrých rukou vytvarujte masové placky tak, aby seděly na kolečka zelí a uložte je na každé z nich. Poté si připravte zálivku ze smetany tak, že smícháte smetanu společně s konzervovanou zeleninou nakrájenou na drobné kostičky a ochutíte solí s pepřem. Touto smetanovou směsí následně potřete masové placky a máte hotovo.

Ve finále si totiž pouze předehřejete troubu na 180-200 stupňů a na 30 minut do ní vložíte celá plech s masem a zelím. Když uplyne uvedená doba, jednoduše plech vyjměte a okamžitě můžete podávat. Dobrou chuť!

Náš tip: Posypte výsledný pokrm čerstvými bylinkami podle vlastního výběru a vylepšete tak celé jídlo úplně na maximum.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]