Zapomenutý recept: „Československá“ pomazánka na chleba

ranní pomazánka

Pokud máte chuť na dobrou pomazánku, ale došli vám již všechny recepty, tato rychlovka vás zachrání. Hotovi budete během pouhých dvou minut.  

Pokud vás láká připravit si chutnou a dobrou pomazánku, rozhodně neváhejte vyzkoušet tento rychlý a snadný recept, jehož postup zvládnete již během dvou minut – ve výsledku však získáte naprosto skvělou přílohu, která obohatí váš každý další pokrm. Jedná se navíc o skvělou příležitost pro každého začátečnického kuchaře nebo kuchařku, takže pokud jste v kuchyni nováček, můžete překvapit svou rodinu právě tímto skvělým pokrmem. Nyní již proto na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

2minutová chlebová pomazánka

Pokud vás již nudí vaše snídaně, můžete si připravit tuto lahodnou pomazánku, která obohatí každý váš pokrm – nejlépe však chutná spolu s míchanými vajíčky. Jedná se o snadný recept, který nevyžaduje mnoho zkušeností ani ingrediencí, přičemž si ho můžete připravit během pouhých 2 minut. Jelikož vám navíc zabere pouhé dvě minuty, můžete ji také udělat při dopolední pauze v práce a překvapit tak své kolegy. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 150 gramů uzeného sýra
  • 3 ks vejce
  • 1 ks mrkev
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 1/2 čajové lžičky pepře
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • špetka soli
  • bochník chleba

Jakmile získáte všechny potřebné ingredience, můžete se přesunout do kuchyně a začít s přípravou tohoto lahodného pokrmu.

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si vezměte uzený sýr a nastrouhejte jej na hrubém struhadle. Na výrobku rozhodně nemusíte šetřit, protože pokud jej bude více, pomazánka bude ve výsledku ještě mnohem chutnější. Pokud chcete, můžete jej navíc nahradit běžným taveným sýrem (pomazánka pak bude chutnat méně výrazně).
  • Uvařte několik kuřecích vajec natvrdo a také je nastrouhejte na hrubém struhadle – stejně tak i mrkev. Poté prolisujte 3 až 4 stroužky česneku, smíchejte ingredience dohromady a v případě potřeby k nim přidejte ještě 1 lžičku mletého černého pepře.pomazánka příprava
  • Nyní je čas na zálivku, ke které budete potřebovat pouze dvě ingredience, a to zakysanou smetanu a majonézu. Je velmi důležité, abyste použili oba dva tyto produkty, protože v by pomazánka byla v opačném případě mnohem mastnější. Majonézu i zakysanou smetanu tedy smíchejte v poměru 1:1 a dresink j na světě.
  • Všechny připravené ingredience nyní smíchejte dohromady a v případě potřeby je ještě trochu osolte.
  • Připravte si toustovač, vložte do něj chléb a nechte jej pořádně opéct z obou stran (skvěle také chutná bageta). Výslednou směs následně rozetřete na připravené plátky a váš pokrm je připraven.
  • Dobrou chuť!

hotová pomazánka na chlebu

Jakmile budete hotovi, můžete pokrm rovnou podávat. Je velmi chutný a sytý, přičemž se skvěle hodí na svačinu nebo klidně na pohoštění pro hosty – se vší pravděpodobností se vás bude každý ptát na recept, protože mu nikdo neodolá. S přípravou si navíc poradí každý začátečník, takže pokud chcete překvapit svými výtvory, rozhodně si jej můžete vyzkoušet a otestovat. Rozhodně však budete spokojeni!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*