Řezy „Napoleon“: Po generace tajný rodinný recept prozrazen. Postup je až neuvěřitelně snadný

řezy napoleon

Spousta lidí se o víkendu snaží své děti potěšit nějakou sladkou svačinou. Díky tomuto velmi chutnému dezertu si způsobíte to, že ho po vás budou chtít každý den.

Velká spousta dětí má ráda sladké. Někteří rodiče nebo prarodiče se jim tak snaží dostat do přízně právě skrze nějaké sladké dezerty. Častokrát si však neví rady a výsledkem je jen zoufalství. S pomocí tohoto celkem jednoduchého receptu vás budou děti milovat ihned, jakmile tento dezert od vás ochutnají.

Co budete potřebovat

  • 3 hrnky mouky
  • špetka soli
  • 0,5 hrnku smetany
  • 25 g másla
  • moučkový cukr na posypání
  • 1 l mléka
  • 3 / 4 šálku cukru
  • 2 vaječné žloutky
  • vanilkový extrakt nebo vanilkový lusk

Začněte s těstem

Do misky si nejdříve prosejte 2 hrnky mouky. K mouce poté přidejte sůl, smetanu a přibližně 50 g másla. Rukama potom uhněťte vláčné těsto. To si následně rozprostřete na stole, který posypete moukou. Vyválejte z těsta pravidelný čtverec, který bude mít tloušťku asi jako listové těsto. Udělejte takto 2 stejné díly a každý dejte zvlášť na plech vyložený pečícím papírem.

Těsto dejte péct

Rozehřejte si troubu na 220 °C a těsto do ní dejte péct na 25 minut. V hrnci si mezitím přiveďte k varu mléko. Jakmile se vám mléko začne vařit, tak k němu přidejte mouku, cukr a vaječné žloutky. Ke všemu také přidejte vanilkový extrakt nebo vanilkový lusk, který ale předtím zbavte semínek. Vše společně chvíli povařte a vytvoříte náplň.

Mléko
Fotografie: Pixabay

Celý dezert zkompletujte

Vyjměte upečené těsto z trouby. Na jednu část nalijte směs, kterou jste dělali v hrnci a rovnoměrně jí rozprostřete. Vše poté přikryjte druhou částí těsta a dejte vše vychladnout do ledničky. Tam celý dezert nechte ideálně do druhého dne. Před servírováním jej pak posypejte moučkovým cukrem a nakrájejte jej. Vaše děti budou z tohoto dezertu naprosto unešené.

Zdroj: Planeta PL

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*