Domácí nakládaná rajčata milionkrát lepší než z obchodu: Vydrží měsíce, pokud vás dříve nepřemůže mlsná

rajčata ve sklenici

Hodně lidí si na zahrádce každý rok pěstuje rajčata a následně jich má přebytek. S pomocí tohoto jednoduchého receptu se naučíte zpracovat veškerá rajčata na něco úžasného.

Rajčata bývají pro spoustu lidí velmi chutnou zeleninou ke každému jídlu. Naopak však existují lidé, kteří rajčata nemohou ani vidět. Pro milovníky rajčat však je dobrá zpráva to, že s pomocí tohoto receptu se naučí tuto zeleninu chytře zpracovat. Mohou si tak například nakoupit rajčata v akci a ušetřit tím někdy i nemalé peníze.

Co budete potřebovat

  • 5 kg rajčat
  • svazek kopru
  • 2 polévkové lžíce soli na 1 sklenici
  • 1 papriku na 1 sklenici
  • 2 stroužky česneku na 1 sklenici

Rajčata

Nakrájejte veškerou zeleninu

Vezměte si zavařovací sklenici a vložte do ní česnek. Následně nakrájejte papriku na větší kousky a přidejte jí k česneku. Kopr můžete nasekat na větší kousky a přidat do zavařovací sklenice. Rajčata poté důkladně opláchněte a nakrájejte přibližně na čtvrtky. Nakrájená rajčata můžete poté vložit do sklenic ke zbytku zeleniny.

rajský protlak postup

zelenina ve sklenici

Domácí nakládaná zelenina s chutí, která se ničemu nevyrovná. Skvělý základ na polévky. Vydrží přes celou zimu

Zeleninu důkladně rozmačkejte

Rukou nebo pomocí nějakého nástroje rajčata ve sklenici velmi důkladně rozmačkejte. Měla by vám z nich vytéct šťáva, kterou by se vám měla celá sklenice naplnit. Jakmile se tak stane, tak do sklenice přidejte sůl. Poté sklenici řádně zavřete a dejte na nějaké teplé místo na 5 dní, kde budou rajčata kvasit.

dokončení protlaku

Rajčata musíte povařit

Z rajčat odstraňte pěnu, která ve sklenici vznikne. Obsah veškerých sklenic poté dejte do většího hrnce, ve kterém je vařte přibližně 20 minut. Po uplynutí této doby rajčata rozmixujte a dejte zpět do sklenic. Ty poté uzavřete a obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Následně je uskladněte na chladné a suché místo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*