Domácí nakládaná zelenina s chutí, která se ničemu nevyrovná. Skvělý základ na polévky. Vydrží přes celou zimu

zelenina ve sklenici

V zimních měsících si někteří lidé vaří polévky, aby se mohli rychleji prohřát, když přijdou z venku. Díky tomuto receptu si urychlíte přípravu těchto zimních polévek.

Polévka patří mezi nejčastější pokrmy, jenž lidé volí proto, aby se v zimě zahřáli. Příprava takové polévky může někdy trvat velmi dlouho. Zvláště v případě, kdy si chcete doplnit nějaké vitamíny a do polévky máte v plánu krájet zeleninu. Tu si můžete připravit předem tak, abyste později v zimě mohli ušetřit čas. Na její přípravu lze použít i tento skvělý a jednoduchý recept.

Co budete potřebovat

  • 1 kg mrkve
  • 1 kg cibule
  • 1 kg rajčat
  • 1 kg paprik
  • svazek kopru
  • svazek petržele
  • sůl dle chuti

Zeleninu si nakrájejte

Nejdříve si veškerou zeleninu pečlivě omyjte a opláchněte od nečistot. Následně jí osušte, ať v míse pak nemáte přebytek vody. Mrkev i cibuli si nakrájejte na drobné kostičky. Pokud se vám nechce mrkev krájet, můžete jí také nastrouhat na hrubém struhadle. Omyjte si také kopr s petrželí, které budete také potřebovat pro zeleninovou směs.

Vše společně smíchejte

Na drobné kousky nakrájejte také papriky, rajčata, kopr a petržel. Vezměte si nějakou větší misku a veškerou nakrájenou zeleninu do ní dejte. Poté do misky přidejte také kopr a petržel a vše společně důkladně promíchejte. Následně do zeleninové směsi přidejte sůl, díky které se vám vytvoří ideální chuť polévkové zeleniny. Na toto množství bude potřeba přibližně 800 g soli.

nakládané okurky

Nakládané okurky podle tradiční receptury: Lahodná chuť i křupavost jim vydrží věčnost

Zelenina
Fotografie: Pixabay

Rozdělte zeleninu do sklenic

Připravte si čisté zavařovací či jiné sklenice. Promíchanou zeleninu postupně rozdělte tak, abyste všechny sklenice naplnili. Poté je důkladně zavřete a dejte někam na tmavé a suché místo. Kdykoliv si pak budete chtít v zimě uvařit zeleninovou polévku na zahřátí, tak si ušetříte čas, jelikož použijete tuto zeleninovou směs, kterou jste si předem připravili.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*