V zimních měsících si někteří lidé vaří polévky, aby se mohli rychleji prohřát, když přijdou z venku. Díky tomuto receptu si urychlíte přípravu těchto zimních polévek.
Polévka patří mezi nejčastější pokrmy, jenž lidé volí proto, aby se v zimě zahřáli. Příprava takové polévky může někdy trvat velmi dlouho. Zvláště v případě, kdy si chcete doplnit nějaké vitamíny a do polévky máte v plánu krájet zeleninu. Tu si můžete připravit předem tak, abyste později v zimě mohli ušetřit čas. Na její přípravu lze použít i tento skvělý a jednoduchý recept.
Co budete potřebovat
- 1 kg mrkve
- 1 kg cibule
- 1 kg rajčat
- 1 kg paprik
- svazek kopru
- svazek petržele
- sůl dle chuti
Zeleninu si nakrájejte
Nejdříve si veškerou zeleninu pečlivě omyjte a opláchněte od nečistot. Následně jí osušte, ať v míse pak nemáte přebytek vody. Mrkev i cibuli si nakrájejte na drobné kostičky. Pokud se vám nechce mrkev krájet, můžete jí také nastrouhat na hrubém struhadle. Omyjte si také kopr s petrželí, které budete také potřebovat pro zeleninovou směs.
Vše společně smíchejte
Na drobné kousky nakrájejte také papriky, rajčata, kopr a petržel. Vezměte si nějakou větší misku a veškerou nakrájenou zeleninu do ní dejte. Poté do misky přidejte také kopr a petržel a vše společně důkladně promíchejte. Následně do zeleninové směsi přidejte sůl, díky které se vám vytvoří ideální chuť polévkové zeleniny. Na toto množství bude potřeba přibližně 800 g soli.
Nakládané okurky podle tradiční receptury: Lahodná chuť i křupavost jim vydrží věčnost
Rozdělte zeleninu do sklenic
Připravte si čisté zavařovací či jiné sklenice. Promíchanou zeleninu postupně rozdělte tak, abyste všechny sklenice naplnili. Poté je důkladně zavřete a dejte někam na tmavé a suché místo. Kdykoliv si pak budete chtít v zimě uvařit zeleninovou polévku na zahřátí, tak si ušetříte čas, jelikož použijete tuto zeleninovou směs, kterou jste si předem připravili.
Napište komentář