Zaručeně nejlepší krémový čokoládový dezert: 1 tajná ingredience má na svědomí pohádkově lehký základ

jedinečný čokoládový dezert

Hodně lidí dává přednost krémovým dezertům před všemi ostatními. S pomocí tohoto skvělého receptu si můžete oblíbený krémový zákusek připravit i ve své vlastní kuchyni.

Někteří lidé mají rádi nadýchané dezerty s pořádnou porcí těsta. Jiní zase dávají přednost například štrůdlu. Pak jsou tu ale také lidé, kteří jsou naprostými milovníky krémových dezertů. Pro takové je tu tento úžasný recept, s jehož pomocí se vám povede vytvořit tak fantastický zákusek, že jej budete dělat pravidelně.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 3 lžičky mouky
  • 3 lžičky oleje
  • 2 lžičky medu nebo popřípadě cukru
  • 2 lžičky kakaa
  • pytlík vanilkového cukru
  • 1 / 2 pytlíku prášku do pečiva
  • 700 ml smetany na krém
  • 2 vanilkové pudingy na krém
  • 100 g čokolády na krém
  • 100 g čokolády na polevu
  • trochu oleje na polevu
  • trochu smetany na polevu

Základ nejdříve upečte

Vezměte si zapékací mísu či nějaký hlubší plech do trouby. V něm poté smíchejte vejce, mouku, olej, med, kakao, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Pečlivě všechno promíchejte. Rozehřejte troubu na 200 °C a dejte do ní zapékací mísu na 10 minut. Po uplynutí této doby jí z trouby vyjměte a nechte vychladnout.

Připravte krémovou náplň

Do dostatečně velikého hrnce si dejte rozehřát pudingy a uvařte je dle návodu. V misce si rozšlehejte smetanu, do které následně přimíchejte puding poté, co vychladne. Následně do náplně přidejte čokoládu, kterou můžete buď nakrájet na menší kousky nebo jí nastrouhat na struhadle. Záleží, jak moc veliké kousky čokolády chcete.

koláč s rozinkami

Zatím každou moji návštěvu ohromila chuť tvarohového koláče, který připravují podle téměř zapomenutého postupu

Čokoláda
Fotografie: Pixabay

Celý dezert dokončete

V menším hrnci si rozpusťte čokoládu a trošičku oleje. Následně k čokoládě přidejte trošku smetany a za stálého míchání připravte polevu. Na upečený základ následně nejdřív nalijte náplň, a poté vše polijte polevou. Výsledný dezert můžete ještě ozdobit například vlašskými ořechy. Dezert nechte vychladnout, k čemuž jej můžete dát na půl hodinky do mrazáku. Pak už si můžete naplno tento úžasný dezert vychutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*