Jak upéct kuře originálně? Součástí je křupavá kůrka a jemné maso. Dejte ho do sáčku se zelím

kuře pečené v sáčku

Tento skvělý oběd je tak jednoduchý, že ho zvládne připravit úplně každý, dokonce i začátečník. A nebudete potřebovat moc ingrediencí.

Zkoušeli jste už někdy péct v pečicím sáčku? Pokud ne, tak byste to rozhodně měli vyzkoušet, protože něco tak skvělého jste určitě ještě neviděli. Žádná šťáva už vám nikdy nevyteče a nevypeče se, protože bude celou dobu v tom sáčku. Maso bude šťavnaté a zkrátka pokrm, který v něm budete připravovat, bude úplně dokonalý. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 1 kg bílého zelí
  • cibule
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 600 g kuřecích paliček
  • 1 mrkev
  • koření na kuře
  • 20 g másla

Je to velmi jednoduché

Nejprve si dohromady zamíchejte prolisovaný česnek, sůl, 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje a koření na kuřecí maso. Smíchejte a dejte stranou. Cibuli si oloupejte a poté nakrájejte. Oloupanou mrkev si nastrouhejte na hrubém struhadle. Zelí zbavte vrchních listů a poté odřízněte stopku. Nakrájejte ho na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Smíchejte si dohromady cibuli, mrkev a zelí, přidejte podle chuti sůl, pepř a slunečnicový olej.

celé kuře na stole
Fotografie: Pexels

Zeleninovou směs dejte do pečicího sáčku a vytvarujte z ní takový polštářek, na který bude třeba dát maso, na kostičky nakrájené máslo a ještě bobkové listy. Zavažte sáček a dejte ho do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte přibližně 45 minut. Poté sáček ještě rozřízněte a nechte v troubě dalších 10 minut. K tomuto jídlu ještě můžete připravit nějakou skvělou omáčku, ale záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*