Jediné kousnutí do těchto delikátních vanilkových kostek vás dělí od nové rodinné tradice

vanilkové kostky

Hodně lidí má rádo chuť sladké vanilky v oblíbených dezertech. S pomocí tohoto naprosto jednoduchého receptu vytvoříte vanilkové kostky, jenž si stoprocentně zamilujete.

Vanilka obecně patří k velmi populárním příchutím. Díky tomu je také součástí veliké spousty receptů a obzvláště dezertů. Její chuť preferuje hodně lidí, což je také důvod toho, proč je tak oblíbená. S pomocí tohoto jednoduchého receptu si tak můžete vytvořit vanilkové kostky, které milovníky této příchutě zaručeně potěší.

Co budete potřebovat

  • 5 vajec
  • 10 lžic cukru
  • 50 ml vody
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 7 lžic hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 700 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 100 g másla

Upečte si korpus

Předehřejte si troubu na 180 °C. Do dostatečně veliké misky dejte vaječné bílky a rozmixujte je. Během míchání postupně přidejte 7 lžic cukru a vše vyšlehejte. Jakmile pěna trochu ztuhne, tak do ní dejte vaječné žloutky, olej a vodu. Vše společně smíchejte a během míchání postupně přidejte také mouku a prášek do pečiva. Směs následně dejte do formy či zapékací mísy a v troubě pečte 30 minut.

Náplň zvládnete hravě

Než vám vystydne upečený korpus, tak si připravte náplň. V hrnci smíchejte pudink a 200 ml mléka. Vše důkladně míchejte, aby vám nevznikaly hrudky. Postupně do směsi přilijte i zbytek mléka. Pudink nechte zhoustnout a pak jej odstavte a nechte vychladnout. Poté ho rozmixujte a přidejte k němu nakrájené máslo. Důkladně společně vše promíchejte.

jedinečný čokoládový dezert

Zaručeně nejlepší krémový čokoládový dezert: 1 tajná ingredience má na svědomí pohádkově lehký základ

Korpus
Fotografie: Pixabay

Dezert můžete dokončit

Vychladlý korpus rozřízněte vodorovně tak, aby vám vznikly 2 stejné poloviny. Na první vrstvu naneste vanilkový krém a rovnoměrně jej rozprostřete. Poté vše přikryjte druhou vrstvou korpusu. Vše dejte ještě ztuhnout na 2 hodiny do ledničky. Před podáváním můžete dezert ještě posypat moučkovým cukrem. Nakonec jej stačí nakrájet na kostky a můžete servírovat.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*