Jste milovníkem brambor? Tento slavný recept rozhodně musíte vyzkoušet! Na jiný způsob už je dělat nebudete

Tento jednoduchý pokrm z brambor by si měl vyzkoušet úplně každý, protože je nejen lahodný, ale především za chvíli hotový.

Tento pokrm pochází ze švédské kuchyně, kde jsou na něj lidé opravdu pyšní. A ono ani není divu, protože je opravdu velice dobrý. Tento recept je starý asi 200 let! Brambory nejen skvěle chutnají, ale snadno se připravují a vypadají skvěle na stole. Takže jím rozhodně vyzkoušejte překvapit všechny své přátelé.

Co budete potřebovat

  • 2 velké brambory
  • pár plátků studeného másla
  • pár plátků sýru Gouda
  • slanina nakrájená na kostičky
  • strouhaný sýr čedar
  • sůl, pepř, rozmarýn

brambory

Je to opravdu jednoduché

Omyté a osušené brambory nakrájejte na tenké plátky. Musíte ale dávat pozor, abyste bramboru úplně neprořízli. Osolte a opepřete. Mezi plátky brambor pokládejte střídavě plátky másla a sýru gouda a posypte kořením. Takto připravené brambory dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 45 minut.

Po uplynutí této doby zalijte brambory například jogurtem a nebo smetanou. Přidejte čedar a slaninu a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Pokud byste si náhodou nevěděli rady, přikládáme níže video, kde je všechno ukázáno úplně dopodrobna. Opravdu stojí za to to vyzkoušet, budete naprosto nadšení. Přejeme vám dobrou chuť!