Bombastický recept na křehké sněhové pusinky: Ty klasické české zapomeňte a udělejte tyto vylepšené francouzské

Tyto lahodné pusinky dodají každému dortu krásný vzhled. Jejich příprava je přitom naprosto jednoduchá a nevyžaduje dlouhé stání za plotnou.

Pusinky mohou být jak skvělým dezertem, tak i dekorací na jakýkoliv dort. Jsou velmi lehké, rozplývají se v ústech a není nijak těžké je připravit – pokud tedy dodržíte několik různých pravidel. Níže jsme proto pro vás připravili jednoduchý recept na tyto lahodné dobroty, který však není nijak zvláště náročný a nevyžaduje ani mnoho ingrediencí. Přípravu proto zvládne každá začínající kuchař či kuchařka. Nyní již proto na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Jemné francouzské pusinky

Abyste si připravili lahodné francouzské pusinky, budete muset dodržet několik pravidel. Je proto důležité, abyste postupovali krok po kroku v níže uvedeném postupu a vše zvládnete jak máte. Nemusíte se ovšem obávat – jedná se o naprosto jednoduchou záležitost, se kterou si hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 3 ks slepičí vejce
  • 100 gramů cukru
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 5 kapek citronové šťávy
  • V případě potřeby můžete použít také potravinářské barvivo pro různý vzhled pusinek

Postup pro přípravu pusinek:

  • Již na začátku vás musíme varovat, že veškeré kuchyňské náčiní musíte udržovat v suchu, aby se vám pusinky zcela vydařili.
  • Začněte tak, že opatrně oddělíte žloutky od bílků do různých misek – do bílků se nesmí dostat jediná kapka žloutku.
  • Poté si vezměte mixér a při střeních otáčkách šlehejte bílky do tuhé pěny. Mezitím do nich přidejte špetku soli a citronovou šťávu (nebo kyselinu citronovou), aby se vám bílky lépe šlehaly. Během šlehání také přidávejte po částech cukr.
  • Postupně zvyšujte otáčky mixéru na maximum a šlehejte bílky, dokud se cukr nerozpustí. Pak po částech začněte přidávat moučkový cukr a pokračujte ve šlehání.
  • Bílky ušlehejte do tuha – to by vám mělo trvat maximálně 12 minut. Nyní ušlehanými bílky naplňte zdobicí sáček, vyložte plech pečícím papírem a pomocí zdobicího sáčku na něj vytlačte pusinky.
  • Připravené pusinky následně vložte do trouby předehřáté na 100 °C a pusinky sušte 2 hodiny.
  • Po dvou hodinách zkontrolujte, zda jsou pusinky hotové – měly by být zcela suché. Následně vypněte troubu a nechte plech s pusinkami chvíli odpočívat, dokud zcela nevychladnou.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Pokud jste postupovali krok za krokem, měli byste mít nyní řadu lahodných pusinek, které můžete použít jako dezert po vydatném obědu nebo jako dekoraci pro narozeninový dort. Záleží pouze na vás a vaší fantazii, jak je využijete dále. Pokud navíc chcete, můžete použít potravinářské barvivo a udělat si je podle různých barev.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]