Z jablek už nebudete péct nic jiného: Jen nakrájejte na měsíčky, hoďte na pekáč a zalijte těstem

Receptů na jablečný koláč je velké množství. Každý má svůj nejoblíbenější. Zkuste tento s plátky jablek, který nezabere moc času.

Na podzim má mnoho z nás přebytek jablek. Z toho důvodu bývají dny protkané mnoha jablečnými pokrmy. Oblíbené jsou zejména koláče a dorty. Vyzkoušejte tento nový recept, kde najdete jablečné plátky. Zajisté oceníte, že tento recept je velmi rychlý a jeho příprava vám tak nezabere mnoho času. Pohostit tak můžete například i nečekanou návštěvu.

Potřebujete hlavně jablka

Na přípravu budete potřebovat čtyři jablka, dvě lžíce citronové šťávy, tři vejce, 100 mililitrů mléka, asi 120 gramů cukru, 80 mililitrů rostlinného oleje, 220 gramů mouky, špetku soli, prášek do pečiva a vanilkový cukr podle chuti. Nejprve je potřeba si oloupat a nakrájet jablka. Ta pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla a nechte je. Ideálně je přikryjte talířem nebo potravinářskou fólii.

Poté promíchejte vejce se solí a vanilkovým cukrem. Přidejte také klasický cukr a šlehejte dokud nebude směs vajec a cukru nadýchaná. Hmota by měla být hustá. Následně nalijte do směsi také mléko a rostlinný olej a vše šlehejte do hladka.

Následně do těsta nasypte také prosátou mouku s práškem do pečiva a uhněťte těsto. Můžete pochopitelně použít mixér, vše lze také zamíchat ručně.

Troubu je třeba předehřát

Na pekáč, ve kterém budete koláč péct rozetřete kousek másla a posypte ho cukrem. Rozložte jablka a poté na ně nalijte připravené těsto. Mezitím si rozehřejte troubu. Pečte na 170 stupňů po dobu asi 30 až 40 minut dozlatova. Upečený koláč můžete nechat přímo v pekáči a posypat moučkovým cukrem. Před podáváním ho krájet na kostičky velké dle uvážení.

Fotografie: Pexels

Servírovat můžete na malý dezertní talířek ozdobený plátkem čerstvého jablka, šlehačkou a mátou. Případně lze talíř ozdobit pomocí skořice, ostatně skořicí můžete posypat také celý koláč, případně jablka ještě před pečením. Toto koření a jablka k sobě neodmyslitelně patří. Koláč je velmi křehký a také jemný. Plátky jablek uvnitř jsou karamelové a jantarové.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]