Rychlý a chutný bramborový salát, jehož příprava se nikdy neomrzí: Uložte si recept radši už teď, ať ho do Vánoc neztratíte

Tento rychlý snadno připravitelný bramborový salát je velmi vydatným pokrmem. Můžete ho podávat s klobásami, kotletami a dalšími masovými pokrmy.

Bramborové saláty jsou pýchou zejména zemí střední Evropy. U nás v České republice si ho však spojujeme především s Vánoci, kdy společně s kaprem tvoří štědrovečerní večeři. Ovšem, proč byste si tento skvělý pokrm nemohli vychutnat i během běžného dne? Podívejte se tak na tento jednoduchý recept, který si díky své kreativitě určitě zamilujete. Bramborový salát se hodí jako příloha ke všem masovým pokrmům, nebo si jej můžete vychutnat samostatně.

Chutný bramborový salát

Tento rychlý snadno připravitelný bramborový salát si díky své skvělé chuti a vydatnosti zamilujete jak vy, tak i každý člen vaší rodiny.  Ačkoliv chutná nejlépe s různými masovými pokrmy, můžete si jej vychutnat i samostatně. Krom skvělé chuti vás také překvapí jeho jednoduchost, protože to je to, co mnoho lidí vyžaduje. Ne všichni totiž chtějí stát u plotny celý den. Pro přípravu tohoto chutného bramborového salátu si tedy připravte následující ingredience:

  • 6 ks čerstvých brambor
  • 1 ks cibule
  • Lžička cukru
  • Půl lžičky soli
  • Polévková lžíce jablečného nebo vinného octa
  • Vroucí vodu
  • Bylinky
  • 50 mililitrů mléka
  • Nakládané okurky
  • 100 mililitrů rostlinného oleje
  • Špetku soli, pepře a česnekového prášku
  • Půl lžičky hořčice
Fotografie: Pexels

Postup pro vaření:

  • Nejprve si ve slupce uvařte všechny brambory, poté je oloupejte a nakrájejte na pravidelné kostičky.
  • Nyní si připravte cibuli, kterou nakrájíte také na pravidelné kostičky a naložíte ji na patnáct minut do vroucí vody společně se solí, cukrem a octem. Poté směs slijte a tekutinu nechte okapat.
Fotografie: Freepik
  • Nakrájené brambory nyní smíchejte s připravenou cibulkou a do směsi následně nasekejte veškeré bylinky.
  • Smíchejte mléko s s rostlinným olejem a solí. Poté směs kuchyňským robotem šlehejte do zhoustnutí.
  • Do omáčky následně vsypte všechno koření společně se solí a ještě jednou směs pořádně vyšlehejte.
  • Nyní si nakrájejte nakládané okurky na tenká kolečka.
Fotografie: Unsplash
  • Všechny ingredience nyní společně s hořčicí smíchejte dohromady.
  • Salát pořádně promíchejte a můžete ihned podávat.
  • Dobrou chuť!

Jedná se o ten nejsnadnější recept na chutné a vydatné jídlo, které lze jíst i bez předkrmů a dalších příloh. Pokud jsi však chcete salát pořádně vychutnat, podávejte ho s masovými pokrmy, například klobásami nebo kotletkami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]