Domácí želatinové bonbóny z pomerančové šťávy jen ze 3 přísad. Potěší všechny malé i velké mlsouny. Lepší jak vánoční cukroví!

Pokud rádi mlsáte, tento recept na želatinové bonbóny z pomerančové šťávy si dozajista zamilujete. Potřebovat budete pouze tři ingredience.  

Želatinové bonbóny má rádo každé dítě a mnohdy jim neodolá ani dospělý člověk. Přestože jde o velmi jednoduchou věc, mnoho komerčních společností udělalo z této pochoutky produkt plný chemických látek a tělu neprospěšných barviv. To ovšem neznamená, že je nutné se jich vzdát – existují recepty, díky kterým si je můžete připravit sami doma a to za použití pouze pár ingrediencí. Níže se můžete seznámit s jedním z nich.

Želatinové bonbóny z pomerančové šťávy

Pokud vy nebo vaše děti rádi mlsáte, recept na želatinové bonbóny z pomerančové šťávy rozhodně oceníte. Příprava totiž nezabere moc času a navíc vyžaduje pouze tři ingredience, z nichž jedna je zdravé ovoce. To znamená, že kromě pouhého cukru si můžete dopřát také úctyhodné množství vitamínu C, který je pro naše tělo během zimního období velmi důležitý. Nyní již na niž nečekejte a vrhněte se do příprav, budete k tomu potřebovat následující ingredience:

  • 3 ks čerstvých pomerančů
  • 160 gramů cukru
  • 40 gramů želatiny v prášku

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si samozřejmě připravte pomeranče. Ty rozkrojte na polovinu a důkladně z nich vymačkejte veškerou šťávu (Ze tří pomerančů byste měli získat asi 300 mililitrů šťávy). Pokud máte šťávy méně, vymačkejte ještě jeden kousek.
  • Vymačkanou šťávu nyní přefiltrujte přes jemné sítko, abyste se zbavili přebytečných kousků z dužiny a semínek.

  • Nyní pomerančovou šťávu přelijte do hrnce, přidejte cukru a práškovou želatinu. Ingredience pořádně promíchejte, aby se dobře rozpustily a poté nechte směs cca 15 minut pracovat, aby šťáva získala gelovou konzistenci.
  • Pomerančovou směs následně zahřejte na velmi mírném ohni, aby se v žádném případě nezačala vařit. V průběhu zahřívání ji proto neustále míchejte a v momentě, kdy získá opět tekutou konzistenci ji z plotny sundejte.

  • Připravte si hlubší plech na pečení, jehož dno vystelte potravinářskou fólií a následně do něj přes sítko vlijte pomerančovou směs. Takto ji nechte odpočívat, dokud úplně nevychladne.
  • Až pomerančová směs vychladne, vložte jí do lednice, kde získá ten správný tvar a ztuhne úplně. Poté ji nakrájejte na menší čtverečky, které ještě obalte v krystalovém cukru.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]