Kuřecí stehna s rýží: Originální recept na chutnou a vydatnou večeři

Tento recept je díky jeho snadné přípravě velmi vhodný pro začínající kuchaře. Okouzlíte s ním jak vaše přátele, tak i vašeho partnera.

Chutné a vydatné jídlo dokáže většině lidem zlepšit den a o to víc, když je ještě snadno připravitelné. Přesně proto tak vznikají jednoduché recepty na exkluzivní pokrmy, které si můžete snadno vytvořit i vy sami doma a to v případě, že jste začínající kuchař. Podívejte se tak na tento chutný recept, který byl stvořen ze smíchání různých potravin a vyšla z něj tahle vydatná bomba. Potěšíte s ním jak vaše přátele, tak i vašeho partnera.

Kuřecí stehna s rýží

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat trošku více ingrediencí, ale rozhodně ne takových, které by byly těžce dostupné. Samozřejmě je postup velmi variabilní a vy si můžete potraviny, které nemáte zrovna v lásce, nahradit, nebo je úplně vyřadit. Stejně tak je to s kořením, které byste měli volit dle toho, jaké vám chutná nejvíce. Připravte si kuchyni a jdeme na to!

K přípravě potřebujete tyto ingredience:

  • 6 kusů kuřecích stehen (můžete však použít i jiné části kuřete)
  • Rostlinný olej, koření, sůl a pepř, bobkový list
  • Jedna polévková lžíce rajčatového protlaku
  • Jeden kus cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kusy mrkve a rajčat
  • Vámi oblíbené bylinky
  • 300 mililitrů vody
  • 400 gramů dlouhozrnné rýže

Postup vaření:

  • Nejprve si připravte prkénko a cibuli nakrájejte na malé kostičky.
  • Maso dobře omyjte vodou a následně jej pořádně osušte.
  • Nakrájejte mrkev na malé kousky.
  • Rajčata nakrájejte na plátky a nastrouhejte je na hrubém struhadle, aby z nich vzniklo pyré.
  • Vymažte zapékací plech olejem.
  • Do plechu nyní vložte nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev, rajčatový protlak, rajčatové pyré a vymačkejte do ní stroužky česneku.
  • Směs řádně v plechu promíchejte a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy
  • Osolte, opepřete a okořeňte podle chuti, přidejte také bobkový list, spoustu bylinek a zalijte vodou.
  • Hmotu míchejte, dokud není hladká.
  • Nyní vložte do směsi kuřecí stehna a nechte marinovat po dobu jedné hodiny. Nezapomeňte jej však občas otočit, aby bylo šťavnaté ve všech místech.

  • Vložte plech do trouby a pečte 40 minut při 200 stupních.
  • Mezitím si uvařte rýži v osolené vodě.
  • Maso v troubě po 40 minutách otočte a pečte jej dalších 12 minut.
  • Nyní plech vyndejte a vložte do něj  rýži, přičemž jí musíte dobře promíchat, aby nebyla suchá.

  • Maso vyjměte na talíř a naaranžujte k němu další rýži spolu s omáčkou.
  • Bohaté a chuťově výrazné jídlo podávejte s čerstvými zeleninovými saláty a pikantními omáčkami.

Výborně, právě jste vytvořili vydatnou, jednoduchou a navíc velmi chutnou večeři, která se hodí k jakékoliv příležitosti. Pokud ovšem nejste příznivci rýže, můžete také zkusit použít například kuskus nebo jiné, vámi oblíbené přílohy

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]